Mag je flirten met je klanten?

In de nineties speelden mijn zussen ‘Droomtelefoon‘. Ken jij het ook? Ik denk dat het spel vandaag nog steeds te koop is. Het is het perfecte bruggetje, met Valentijn in aantocht, naar mijn vraag van week: Mag je flirten met je klanten?

Flirten met je klanten? Doen! (maar houd het wel beschaafd ;))

Stel: je bent single. En je bent op de dansvloer. Je ziet iemand die je leuk vindt. Het flirten kan beginnen? Het leukste is als dat subtiel gebeurt: je merkt elkaar op, je laat je beste dansmoves zien, zoekt toenadering. Een eerste babbeltje. Spannend, toch? Leuk! Wat niét leuk is: iemand is opdringerig, stapt op iedereen af met een onpersoonlijk, ongevraagde pitch en geeft meteen een pamflet met zijn of haar ‘USP’s’. Hij of zij vraagt er ook meteen jouw telefoonnummer, e-mailadres en adresgegevens bij. Voor mocht je later toch nog interesse hebben.

Weg sfeer! Dit is niet flirten, dit is niet aangenaam. Dit voelt bijna stalkerig. Vandaag, meer dan ooit, moet je klanten verleiden. En de eerste stap … is juist flirten. Of eigenlijk, voor je met flirten kunt starten, moet je opgemerkt worden en dat is voor jouw onderneming niet anders.

Opvallen tussen de massa aan collega’s en concurrenten, de duizenden boodschappen en de ruis? Niet evident. Daarom moet je elke opportuniteit en kans gebruiken die je hebt om in the picture te komen en de aandacht van je potentiële klant te trekken? Vergelijk het met op stap gaan: dan trek je je netste kleren aan, doe je een lekker luchtje op en shake je je heupen zoals een volleerde bartender een drankje mixt. Maar hoe trek je in godsnaam zakelijk de aandacht? Wel, een professionele voicemail met een knipoog kan alvast charmeren!

Hoe laat je je (potentiële) klanten in katzwijm vallen met je voicemail?

Nee, je gaat geen licht erotische boodschap met je zwoelste stem op je antwoordapparaat of voicemail knallen, verleiden gaat er vandaag de dag iets subtieler aan toe. Wat je wel kan doen is:

Val op de juiste manier op.

En nee, daar heb je op zakelijk vlak geen professionele stem voor nodig. Maar wel een aangename, professionele stem die bij je bedrijf past. Een stem met een lach, die joie de vivre uitstraalt en overduidelijk fijn in het leven staat. Niemand wil azijnpissers, toch?

Stop wat leven in je boodschap

Waarom mensen voor jou kiezen? Omdat je net wat anders bent dan de anderen en geloof ons: humor wordt gewaardeerd. Een leuke voicemail met een humoristische knipoog valt ongetwijfeld in de smaak, zeker als het matcht met je merk. Ga niet voor de platte billenkletser, maar mik op de tongue in cheek variant. Weinig inspiratie? Bij Voices.be hebben wel heel wat ervaring, een gezond gevoel voor humor en denken we graag met je mee.


Kort en krachtig

Flirten? Dat doe je met het nodige doorzettingsvermogen, maar oeverloos doorgaan en blijven leuteren heeft geen zin. Wel, de ideale voicemail is ook kort, to the point en helder. Als jij iemand ‘ziet zitten’ breng je dat toch ook het liefst duidelijk over, zodat je verder kan? Niemand wel 6 keer jouw menu beluisteren voor ze een keuze kunnen maken …

Kan jij wel een flirtcoach gebruiken?

Het ‘zakelijk flirten’ al eens geprobeerd, maar door een gebrek aan skills, tijd of zin een blauwtje gelopen? Geen probleem, bij Voices.be zijn we volleerde coaches. Wij begeleiden je van A tot Z bij het opnemen van je voicemail. Van het selecteren van de stem, tot het samenstellen van het menu en dat vleugje verleidelijke humor dat het verschil maakt. Ben jij klaar voor een flirt, Contacteer ons gerust! 

33 voorbeeldteksten voor jouw telefooncentrale

25 tips voor een betere klantenservice

Meer inspirerende artikelen.

Elke week posten we interessante inzichten. We helpen u graag om uw klanttevredenheid te verhogen.

In de nineties speelden mijn zussen ‘Droomtelefoon’. Ken jij het ook? Lachen. Het is het perfecte bruggetje, met Valentijn in aantocht, naar mijn vraag van week: Mag je flirten met je klanten?
Krijg je al hartkloppingen als je nog maar denkt aan het inspreken van je voicemail? Kom even tot rust, haal diep adem en ga verder met onze best practices!
Ben je van plan om een professioneel voicemailbericht te bestellen bij voices.be? Wij geven je een paar handige tips en tricks!
Wij krijgen regelmatig de vraag van onze klanten: “Hoe schrijf je nu een goed keuzemenu?”. We sommen in 5 stappen op hoe je het beste een keuzemenu voor je telefooncentrale kan opstellen.
Vijf stappen voor een telefooncentrale met goeie geluidskwaliteit en een duidelijk schakelmenu.

Maak uw keuze

Kies eerst de stem. Daarna kunt u de tekst invoeren.

Controleer uw teksten in uw winkelmandje.