Hoe kies ik de beste voicemail stem voor mijn voicemail?

Je hoort tegenwoordig overal stemopnames van professionele stemmen: in het station, in de tram, in reclames, in de supermarkt en ook aan de telefoon. Maar hoe komt het dat je op de ene plek een mannenstem hoort en op de andere een vrouwenstem? En wat is het verschil? Waarom hoor je bijvoorbeeld vooral vrouwenstemmen aan de telefoon?

Kies de juiste voicemailstem voor jouw merk

Bij voices.be vergelijken we de investering in een goede telefooncentralestem graag met elke andere belangrijke investering. Bedrijven geven graag geld uit aan een goede website, een prachtig logo en advertenties. Maar een goede stem is minstens even belangrijk! Een stem voor je telefoonboodschap is even belangrijk als een professioneel logo en mooie website. Bij voices.be vind je de beste professionele stemmen met jaren ervaring in het voice-over vak. Zij kunnen jouw merk naar een hoger niveau tillen en een goed klinkende telefoonboodschap of voicemail inspreken.

De juiste stem kiezen voor jouw telefooncentrale

Welke telefoonstem wil je voor jouw voicemail? Die zoektocht begint bij je eigen bedrijfs- of merkidentiteit. Welke uitstraling heeft je merk of bedrijf? Als je daarop het antwoord weet, kan je bepalen wat voor stem je wil gebruiken. Bij voices.be vind je de beste Franse stemmen, Engelse stemmen, Duitse stemmen en Nederlandstalige stemmen voor jouw voicemail!

Kies ik een mannenstem of vrouwenstem voor mijn telefooncentrale?

Kies je voor een lage mannenstem op je voicemail, dan creëer je een gevoel van autoriteit en kracht. Als je voor een vrouwenstem kiest, ga je vriendelijkheid, empathie en verbondenheid creëren bij je publiek. Je zou kunnen redeneren dat je je als vrouw sneller aangesproken wordt door een vrouw. En mannen zich beter identificeren met mannen. Men zegt soms dat mannelijke voice-over’s betrouwbaarder, professioneler en aanweziger klinken. En vrouwelijke voice-overs sympathieker en aantrekkelijker. Maar dat zijn veronderstellingen en persoonlijke voorkeuren. Welke stem je kiest voor je voicemail en of die zacht of zakelijk moet klinken, dat is uiteindelijk jouw eigen keuze.

Doelpubliek

Ten slotte is ook het doelpubliek een bepalende factor. Een bedrijf dat zich jeugdig en fris wil opstellen, kiest dus best ook een opgewekte en jonge stem voor de voicemail. Verkoop je een merk of product dat zich richt op mannen, dan kan dat ook een bepalende factor zijn voor de juiste stemkeuze van je voicemail.

Identiteit is goud waard

Veel bedrijven en merken realiseren zich vandaag niet hoe belangrijk geluid is. Beelden kunnen erg krachtig zijn, maar wist je dat auditieve herinneringen nog beter blijven hangen in ons hoofd? Een eigen identiteit is op ieder vlak goud waard en zo’n ‘sonic branding’ (of geluidsidentiteit) is meer dan ooit trending. Het gaat niet alleen om de muziekjes of geluidjes die je linkt aan je merk, maar ook de stem is van groot belang. Veel merken kiezen daarom voor een bekende en typische reclamestem.

Bestaat er een ‘neutrale’ stem?

Dat is een heel goede vraag, want daaraan wordt gewerkt! In deze snel evoluerende tijd komen er jaarlijks nieuwe technologieën op de markt. Dat is ook zo met stemmen. Er zijn zonder twijfel stemacteurs die non-binair zijn en zich daardoor anders identificeren. Maar ook hun stem verandert door die transitie. Dat zorgt ervoor dat er wordt gewerkt aan het gebruik van genderneutrale stemmen! Wie weet hoor je binnenkort wel een genderneutrale stem op een voicemail!

Conclusie

Kies dus gewoon voor een stem waar je je goed bij voelt voor jouw voicemail. Of wat je het fijnst vind klinken bij jouw bedrijf en op jouw telefooncentrale. Het gaat dus vooral over het juiste gevoel oproepen bij je klant en de boodschap goed overbrengen. En dat kan alleen een professionele voice-over. Man of vrouw, dat is bijzaak.

33 voorbeeldteksten voor jouw telefooncentrale

25 tips voor een betere klantenservice

Meer inspirerende artikelen.

Elke week posten we interessante inzichten. We helpen u graag om uw klanttevredenheid te verhogen.

In ‘Veelgestelde vragen aan voices.be’ beantwoorden we elke week een andere vraag! Deze week: Wat is VOIP?
Er zijn veel namen voor de stem die je wel hoort, maar niet ziet. Dat is wat onze stemmen bij voices.be doen. Maar hoeveel kost zo’n voice-over? En wat doet zo’n stem precies?
En zo krijg je een professionele wachtrij, keuzemenu en voicemail. Wij bij voices leggen je uit hoe dat werkt.
Je hoort tegenwoordig overal stemopnames van professionele stemmen. Maar welke stem kies je nu het best, een mannen- of vrouwenstem?
Kan je een voicemailbericht kopen om te gebruiken op je gsm? Ja, via deze omweg.

Wilt u een gratis professioneel ingesproken voicemail?

Wij willen een professionele telefoonstem beschikbaar maken voor grote en kleine bedrijven. Daarom krijgt u van ons een gratis stemopname op maat van uw bedrijf.