Hoe kan ik via Skype een Voice-Over stem regisseren?

Regie via Skype: makkelijk en snel

Wil je me als voice-over regisseren via Skype? Dat kan. Ik spreek de scripts in vanuit mijn homestudio. En de klant, en de videoproducent luisteren en regisseren mee vanuit de andere kant van het land. Of zelfs het buitenland.

Sommige producties vereisen dat je naar een opnamestudio gaat. Ik woon en werk in Brussel, dus voor mij is alles vrij dichtbij. Maar het gebeurt ook dat ik de Thalys neem richting Amsterdam of Parijs. Omdat de klant vanuit die studio de hele Benelux wil bedienen. Omdat ik van reizen hou, en er voor sommige projecten meer budget is, is dat geen enkel probleem. Voor andere producties is het aangewezen om vanop afstand te regisseren. Voor het merendeel van de producties, echter, wordt het script aangeleverd en regisseer ik mezelf. Na een korte telefonische briefing.

Maar een skype-sessie voor de voice-over heeft vele voordelen, als alles volgens plan verloopt.

1. Het script is nog niet helemaal klaar? Geen ramp.

Indien het wel zo is, dan verlopen de opnames vlot. Maar als er bepaalde zinnen moeilijk bekken, of bijvoorbeeld niet Vlaams genoeg klinken, kunnen we real-time beslissingen maken over het script. Onlangs was er een definitief script, waar twee keer kort na elkaar ‘altijd’ stond. Dat merkten we pas op nadat we het hadden ingesproken. De klant en de copywriter luisterden mee, en we deden een extra take waarbij het een keer vervangen werd door ‘continue’.

2. Tempo en tijd

Belangrijk is om te weten hoe lang de spot of voice-over mag duren. Bij een normaal leestempo passen er ongeveer 150 woorden in een minuut. Een reclamespot van een halve minuut zal met 75 woorden ongeveer wel kloppen. Het beste is natuurlijk nog om het luidop voor te lezen en te timen. Dan weten we zeker dat we binnen de juiste tijd zitten.

3. Retakes

We doen de voice-over net zoveel tot het helemaal goed zit. Dat is het voordeel van live regie. Elk klein detail kan meteen worden aangepakt. Bij het inspreken worden alle takes bewaard. Ze worden via Dropbox, of Wetransfer bezorgd aan de studio. Eventueel kunnen ze door mij worden afgemixt, maar ik bezorg ze ook unprocessed. Zo kan de finale mix nog helemaal naar wens gebeuren.

Wil je een voice-over sessie inboeken via Skype? Dat kan! Contacteer me even, en we zoeken het geschikte moment voor iedereen.

33 voorbeeldteksten voor jouw telefooncentrale

25 tips voor een betere klantenservice

Meer inspirerende artikelen.

Elke week posten we interessante inzichten. We helpen u graag om uw klanttevredenheid te verhogen.

In ‘Veelgestelde vragen aan voices.be’ beantwoorden we elke week een andere vraag! Deze week: Wat is VOIP?
Er zijn veel namen voor de stem die je wel hoort, maar niet ziet. Dat is wat onze stemmen bij voices.be doen. Maar hoeveel kost zo’n voice-over? En wat doet zo’n stem precies?
En zo krijg je een professionele wachtrij, keuzemenu en voicemail. Wij bij voices leggen je uit hoe dat werkt.
Je hoort tegenwoordig overal stemopnames van professionele stemmen. Maar welke stem kies je nu het best, een mannen- of vrouwenstem?
Kan je een voicemailbericht kopen om te gebruiken op je gsm? Ja, via deze omweg.

Maak uw keuze

Kies eerst de stem. Daarna kunt u de tekst invoeren.

Controleer uw teksten in uw winkelmandje.