5 voorbeelden van een geslaagde voice-over bij een explainer video.

Explainer video’s zijn hot.

Wat is een explainer video?

Een bedrijfsfilm dat tegelijk een korte animatiefilm is, is een explainer video. Je gebruikt het in je marketing strategie. Heb je een moeilijk proces dat je wil uitleggen? Een stappenplan dat gevolgd moet worden? Een product dat je aanprijst? De mogelijkheden van animatiefilmpjes zijn eindeloos. Een leuke en gepaste stem legt een extra laagje op je video animatie.

1. Veel informatie op een leuke manier gebracht

Een interimcontract afsluiten. Het kan een ingewikkelde taak zijn. Maar er zijn toch een aantal stappen die wettelijk in orde moeten gebracht worden. Via een explainer animatie film kan deze brok aan informatie makkelijker verteren.

2. Aanmeldprocedure vergemakkelijken

Een nieuwe app uitgebracht? En je bent op zoek naar een voice-over voor je animatiefilm? Voor de nieuwe banking app van deze bank sprak ik het voice-over script in. Resultaat: iedereen begrijpt hoe hij zich kan inloggen. De nadruk ligt op veiligheid, en dat komt ook in de stemkleur terug. Een vertrouwenspersoon als het ware legt rustig uit hoe het werkt.

3. Product lanceren

Als potentïele klanten op je website komen, kun je ze maar beter zo snel mogelijk duidelijk maken waar je product of dienst voor staat. Een video op de voorpagina vergemakkelijkt het om de aandacht te trekken. In een productvideo kan je heel snel je klanten wegwijs maken.

4. Inspireren

Via deze explanimation wil de organisatie landbouwers informeren en inspireren. De zeer fijne animatiefilm neemt een snelle vaart, maar is super duidelijk.

4. Verhaal vertellen

Maar het allerbelangrijkste is dat je een meeslepend verhaal vertelt. Hoe klein ook. Soms worden er twee figuren tegenover elkaar geplaatst. En vergelijken we hoe efficiënt persoon X tegenover persoon Y kan werken met de nieuwe dienst. Of anders is het als één hoofdpersonage herkenbaar is, en een nieuw product voor het eerst gebruikt. Dat zijn leven vanaf nu beter maakt. Hoe het ook in elkaar zit, met explainervideo’s heb je oneindig veel mogelijkheden om de aandacht van je klanten te grijpen. En te behouden.

Voor je animatiefilm of explainervideo? Kans is groot dat mijn stem al opgenomen is in de stemmenbank van je videoproductiehuis, maar vraag gerust een gratis stemsample aan!

33 voorbeeldteksten voor jouw telefooncentrale

25 tips voor een betere klantenservice

Meer inspirerende artikelen.

Elke week posten we interessante inzichten. We helpen u graag om uw klanttevredenheid te verhogen.

In ‘Veelgestelde vragen aan voices.be’ beantwoorden we elke week een andere vraag! Deze week: Wat is VOIP?
Er zijn veel namen voor de stem die je wel hoort, maar niet ziet. Dat is wat onze stemmen bij voices.be doen. Maar hoeveel kost zo’n voice-over? En wat doet zo’n stem precies?
En zo krijg je een professionele wachtrij, keuzemenu en voicemail. Wij bij voices leggen je uit hoe dat werkt.
Je hoort tegenwoordig overal stemopnames van professionele stemmen. Maar welke stem kies je nu het best, een mannen- of vrouwenstem?
Kan je een voicemailbericht kopen om te gebruiken op je gsm? Ja, via deze omweg.

Maak uw keuze

Kies eerst de stem. Daarna kunt u de tekst invoeren.

Controleer uw teksten in uw winkelmandje.