Voices.be

Uw voicemail laten inspreken?

Vlaams
Vlaams
Vlaams
Nederlands
Engels
Frans
Duits
Pop
Lounge
Pop

Zo werkt het

Number

Kies de geschikte voicemailstem.

Icon

U herkent onze telefoonstemmen van op de radio.

Number

Schrijf uw telefoonteksten.

Icon

Lees onze voorbeeldteksten ter inspiratie.

Voeg eventueel wachtmuziek toe.

Icon

Wachtmuziek geeft uw voicemail een persoonlijke touch.

pexels-andrea-piacquadio-3775147

Maak professionele begroetingen voor uw telefooncentrale

Schrijftips voor een heldere telefooncentrale.

De belangrijkste tip: keep it simple.

 1. Gegroet!
  De eerste zin van uw begroeting is erg belangrijk. Maak dan ook meteen aan bellers duidelijk hoe het bedrijf heet en hoe ze zullen worden geholpen. Denk na over logische volgende stappen: moet de beller in een keuzemenu een optie kiezen? Hoe kan de beller tot bij een specifieke medewerker geraken?
 2. Stel prioriteiten
  Denk steeds in het voordeel van de beller. Wat zijn hun noden? Krijgt u de meeste oproepen voor de dienst na verkoop? Geef de optie voor de dienst na verkoop dan als eerste keuze. Maak het keuzemenu op in volgorde van belangrijkheid.
 3. Hou het kort en bondig
  Heeft u een wachtbericht of een bericht om aan te kondigen dat het bedrijf momenteel niet bereikbaar is? Hou het dan kort en bondig en laat de beller niet te lang wachten! Bellers die lang moeten wachten voor ze iemand aan de lijn krijgen, zullen niet graag opnieuw bellen naar uw bedrijf.
 4. Wees duidelijk
  Biedt u een nooddienst aan zoals een slotenmaker, ambulance, dokter of dierenarts? Geef dan al meteen mee dat bellers op een bepaalde toets kunnen drukken om met een medewerker te spreken of om een spoeddienst aan te vragen. Kunnen bellers een bericht achterlaten waarna een medewerker zal terugbellen? Geef dan duidelijk aan welke specifieke informatie ze moeten achterlaten in het bericht, zodat medewerkers op de hoogte zijn van alle oproepen.
 5. Wees consistent
  Begroet u de bellers in meerdere talen? Vergeet dan niet alle berichten in meerdere talen aan te bieden via een keuzemenu. Let ook op moeilijke woorden of verwarrende vaktermen. Bellers willen snel geholpen worden zijn mogelijks afgeleid. Gebruikt u tijdsnotaties of specifieke info zoals mailadressen, zorg er dan voor dat deze voor iedereen gemakkelijk hoorbaar zijn. Herhaal desnoods. Zo kunnen bellers belangrijke info goed onthouden of eventueel noteren.
 6. Maak uw bericht tijdloos
  Bonustip: zorg ervoor dat uw berichten voor een lange termijn bruikbaar zijn binnen uw bedrijf. Gebruik daarom zo weinig mogelijk eigennamen of specifieke datums om fouten in de toekomst te voorkomen. Tenzij u natuurlijk een specifieke sluitingsdag of -periode wil aangeven aan bellers. Een op maat gemaakt bericht tijdens een vakantieperiode is natuurlijk wel een aanrader!

Onze klanten aan het woord

Waarom kozen ze voor professionele begroetingen?
Fostplus

Wij willen onze bellers het gevoel geven dat we hun vraag belangrijk vinden.

Valerie koos voicemail stem Veronique

SLV Belgium

Wij werken B2B dus wij vinden een professioneel imago erg belangrijk.

Jan koos voicemail stem Johfrah

ACLVB

Wij willen onze honderdduizend bellers op een aangename manier ontvangen.

Tom koos voicemail stem Kristien