Nieuw: vanaf september 2024

Voices
academy

Plezante voice-over workshops georganiseerd door Bernadette en Johfrah.

Meer weten? Laat dan vrijblijvend je e-mailadres achter. Wees snel, de plaatsen zijn beperkt.

Een tipje van de sluier.

Wij bieden interessante, interactieve en plezante voice-over cursussen aan. Het filmpje van onze vorige workshop geeft je alvast een idee.

Voice-over lessen

 Je verbetert je stemvaardigheden in interactieve voice-over lessen op jouw niveau. De 4-uur durende voice-over lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden, samengesteld door de beste vakprofessionals

 

 • Podcasts

  Leer hoe je een succesvolle podcast start en produceert. Van conceptontwikkeling en opname tot bewerking en publicatie: alle stappen om je eigen boeiende en professionele podcast te maken.
 • Audioboeken inspreken

  Ontdek de kunst van het inspreken van audioboeken. Leer hoe je verschillende personages tot leven brengt en de luisteraar meesleept in het verhaal, met aandacht voor tempo, intonatie en emotie.
 • Radiomaken

  Ontdek wat er komt kijken bij het maken van een radioprogramma. Leer over programmavoorbereiding, live presenteren, en het gebruik van audio-effecten om een boeiende luisterervaring te creëren.
 • Presenteren in de camera

  Verhoog je presentatievaardigheden voor de camera. Oefen met spreken voor de camera, leer over lichaamstaal en ontwikkel zelfvertrouwen voor live en opgenomen presentaties.  
 • Documentaire

  Leer de kunst van voice-overs voor documentaires. Focus op storytelling en het overbrengen van feiten op een boeiende manier, terwijl je de juiste toon en stijl behoudt.  
 • Audio-descriptie

  Specialiseer je in het maken van audio-descripties voor visueel beperkte luisteraars. Ontdek hoe je beelden en scènes gedetailleerd en duidelijk beschrijft, en zo toegankelijkheid bevordert.  
 • Marketing & branding

  Ontwikkel je persoonlijke merk als stemacteur. Leer effectieve marketingstrategieën en krijg praktische tips om succesvol te zijn als freelancer in de competitieve wereld van stemmenwerk.  
 • Opname en audio-nabewerking

  Krijg inzicht in de technische kant van stemmenwerk. Leer hoe je professionele opnames maakt, deze bewerkt en nabewerkt om een perfect eindresultaat te bereiken.  

Maak kennis met je instructeurs

Hallo! Wij zijn Bernadette en Johfrah. Wij bundelen met plezier onze krachten om jullie de beste voice-over workshops aan te bieden.

Bernadette Timmermans

Bernadette is een gerenommeerde stemcoach en met een uitgebreide academische en professionele achtergrond. Ze heeft een bachelor en master in logopedie en audiologie en behaalde een doctoraat in de medische wetenschappen met een scriptie over het effect van stemtraining bij professionele stemgebruikers.

Professionele stemcoach in België

Bernadette geeft sinds 1984 les aan studenten radio aan het RITCS en doceert stempreventie aan de VUB voor de lerarenopleiding. Ze heeft talloze workshops gegeven en werkt als adviseur voor mediahuizen zoals VRT, DPG Belgie en Nederland en ATV. Bernadette is ook auteur van meerdere boeken over stemgebruik, waaronder de bekende uitspraak- en intonatiegids “Klink Klaar

Johfrah Lefebvre

Johfrah is een bedreven Vlaamse voice-over met meer dan tien jaar ervaring in het inspreken van teksten voor webvideo’s en commercials. Je kunt zijn stem herkennen van TV-spots voor Trivago, Stepstone of Pick UP! en zelfs als de stem achter de hulplijnen van Tesla en Samsung. Naast zijn werk als voice-over is Johfrah ook een bekroond regisseur en cameraman, en oprichter van het internationale voice-over agency Voices.be.

Voice-over tips

Johfrah heeft een YouTube-kanaal waar hij tips geeft aan beginnende voice-overs. Dit kanaal biedt waardevolle inzichten en praktische tips voor iedereen die zijn stemvaardigheden wil verbeteren.

Waarom deelnemen?

Dompel jezelf onder in de wondere wereld van stemmenwerk in al zijn boeiende facetten. We hebben cursussen voor beginners én gevorderden.

Persoonlijk

Interactieve begeleiding met maximaal 8 deelnemers per sessie.

Ervaring

Per workshop een andere gast-expert, zodat je leert van de besten.

Netwerk

Ontmoet gelijkgestemde professionals en breid je netwerk uit.

Waar wil jij beter in worden?

We hebben een brede variatie aan voice-over workshops. Allemaal met hetzelfde doel: je stemvaardigheden naar een hoger niveau tillen.

Voice-over Training

Onze voice-over training is ontworpen om je stemvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Tijdens de voice-over training leer je van ervaren professionals in de industrie. De training omvat zowel basis- als geavanceerde technieken. Of je nu commercials, audioboeken of podcasts wilt inspreken, onze voice-over training biedt alles wat je nodig hebt. Schrijf je vandaag nog in voor de beste voice-over training!

Audioboeken Inspreken

Audioboeken inspreken is een kunst die je kunt leren in onze workshops. Leer de technieken van audioboeken inspreken van ervaren stemacteurs. Of je nu fictie of non-fictie inspreekt, wij helpen je elke keer weer de perfecte opname te maken. Verbeter je stemgebruik en intonatie bij het audioboeken inspreken. 

Podcast Maken

Wil je leren hoe je een succesvolle podcast kunt maken? Onze cursus podcast maken geeft je alle tools die je nodig hebt. Van concept tot publicatie, je leert elke stap bij het podcast maken. Ontdek de geheimen van een boeiende podcast maken met hulp van professionals. Schrijf je in en begin vandaag nog met je eigen podcast maken!

Veelgestelde vragen

Droom je ervan om stemacteur te worden? Onze workshops helpen je de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om te werken met je stem. 

Wat zijn voice-over workshops?

Voice-Over Workshops

Onze voice-over workshops zijn perfect voor iedereen die zijn stemvaardigheden wil ontwikkelen. Tijdens de voice-over workshops krijg je hands-on training van ervaren professionals. Je leert de basis en gevorderde technieken om je stem optimaal te gebruiken. De workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Schrijf je vandaag nog in voor onze voice-over workshops!

Een breed scala aan voice-over cursussen

Bij Voices Academy bieden we een breed scala aan voice-over cursussen die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden. Onze cursussen omvatten:

 1. Voice-Over voor Beginners: Leer de basisprincipes van voice-over technieken en krijg hands-on training van ervaren professionals. Deze cursus helpt je om een solide basis te leggen in de wereld van voice-overs.

 2. Gevorderde Voice-Over Technieken: Voor degenen die hun vaardigheden willen verdiepen, biedt deze cursus geavanceerde technieken om je voice-over prestaties te verbeteren. Je leert hoe je complexe scripts en diverse karakters kunt inspreken.

 3. Podcasting: Ontdek hoe je een succesvolle podcast maakt, van concept tot publicatie. Onze cursus behandelt alle aspecten van podcasting, inclusief opname, editing en distributie.

 4. Audioboeken Inspreken: Leer de kunst van het inspreken van audioboeken en ontdek hoe je verschillende personages en verhalen tot leven brengt. Deze cursus richt zich op stemgebruik, intonatie en verhaalopbouw.

 5. Radio- en TV-Commercials: Deze cursus richt zich op het inspreken van pakkende commercials met de juiste intonatie en emotie. Leer hoe je de perfecte commercial maakt die opvalt en indruk maakt.

Onze cursussen worden gegeven door ervaren stemcoaches zoals Bernadette Timmermans en Johfrah Lefebvre, die je begeleiden met praktische tips en persoonlijke feedback. 

Het tarief wordt per mail meegedeeld

De prijs per voice-over workshop wordt binnenkort bekendgemaakt. Hou je e-mail in de gaten voor updates!

Nee, we bieden zowel een starters- als een gevorderden traject aan, zodat iedereen op zijn eigen niveau kan instappen.

Breng vooral je enthousiasme mee! Ook handig: pen, papier, fluostiften en een fles water. Wij zorgen voor de rest, inclusief koffie en thee.

Antoine Dansaertstraat 70, 1000 Brussel

Kom met het openbaar vervoer of parkeer in de parking op wandelafstand van het RITCS.

Stemcoach België

Ben je op zoek naar een stemcoach in België? Onze ervaren stemcoaches in België helpen je om je stem optimaal te benutten. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, onze stemcoach in België biedt gepersonaliseerde trainingen. Verbeter je intonatie, dictie en ademhalingstechnieken. 

In de studio bij...

Het is leuk om bij te leren van ervaren stemacteurs! In deze online videoreeks duikt Johfrah samen met enkele inspirerende collega-stemacteurs in de studio.

Interesse?

Vink aan voor welke workshop(s) je interesse hebt. Je ontvangt dan zo snel mogelijk alle nodige informatie. 

Academy

Over onze workshops

 • Podcasts
 • Audioboeken inspreken
 • Radiomaken
 • Presenteren in de camera
 • Documentaire
 • Audio-descriptie
 • Marketing & branding
 • Opname en audio-nabewerking

Heb je vragen? Aarzel niet en contacteer ons!