Hulp nodig? Elke werkdag bereikbaar van 09u30 tot 18u00.

Vakantie voorbeeldberichten voor een professionele voicemail

pexels-yan-krukov-4458403

Een vakantieboodschap laten inspreken door een mooie telefoonstem?

Vergeet je telefonische out-of-office niet. Breng je klanten op de hoogte met een professioneel klinkende boodschap. Geniet van je vakantie!

Voorbeeldteksten van vakantie-boodschappen

Antwoordapparaat teksten voor een professionele indruk

Nederlands:


(Vakantie:)
Welkom bij VOICES. Vanwege de vakantie zijn we telefonisch niet bereikbaar van 15 juli t.e.m 15 augustus.

Frans:


(Vacances:)
Bienvenue chez VOICES. Nous ne sont pas disponibles par téléphone en raison des vacances du 15 juillet au 15 août.

Engels:


(Holiday closure:)
Welcome to VOICES. We are not available by phone from 15 July to 15 August due to annual leave.

Engels:


(Urlaub:)
Wilkommen bei VOICES. Aufgrund von Urlaub sind wir von 15 Juli bis 15 August telefonisch nicht erreichbar.

Spaans:


(Mensaje para tu contestador en vacaciones:)
Bienvenidos a VOICES. No estaremos disponibles vía telefónica del 15 de julio al 15 de agosto por las vacaciones anuales.

Portugees:


(Mensagem de Recesso:)
Bem-vindo ao VOICES. Não estaremos disponíveis por telefone de 15 de julho a 15 de agosto devido às férias anuais.

Het belang van een aangepaste melding tijdens een vakantie

Wanneer uw bedrijf sluit tijdens vakanties, is het cruciaal om een duidelijk bericht te laten horen dat aangeeft wanneer u weer open bent. Zo weten klanten precies wanneer ze weer bij u terechtkunnen en blijft iedereen goed geïnformeerd, zelfs als het bedrijf gesloten is.

3 voordelen voor uw bedrijf

  • Klantgericht en informatief
  • Helderheid over de bereikbaarheid
  • Bevordert de klantloyaliteit

Tips voor een goede out-of-office boodschap

Wij maken professionele audiobestanden voor uw telefooncentrale. Dit verbetert uw uitstraling én klanttevredenheid. Want dat verdient u. En uw klanten ook.

Geef de beller ook je andere communicatiekanalen mee.
Het [VOICES] team zet zich in om uw oproep op te nemen! Een ogenblikje, het is weldra aan u. U kunt ook een mailtje sturen naar [E-MAIL], een bericht sturen via ons online contactformulier of ons aanspreken op Facebook.
Een generiek bericht blijft langere tijd bruikbaar.
Goeiedag, welkom bij [VOICES] Momenteel is ons kantoor gesloten wegens vakantie. U vindt meer informatie op onze website, onder de rubriek contact. Tot binnenkort!
Vermeld wanneer je terug op kantoor bent.
Welkom bij [VOICES]. Momenteel zijn we gesloten wegens een deugddoende jaarlijkse vakantie. Heb je vragen of wil je een gratis proefopname? Spreek dan een bericht in na de toon of bezoek [SITE]. We zijn terug op 31 augustus en beantwoorden dan alle vragen. Alvast bedankt voor je oproep.
Verwijs de beller naar je website.
Ons kantoor is gesloten tot 23 augustus. Voor meer meer informatie kun je in tussentijd ook terecht op [SITE].
Voorzie een aangepaste boodschap voor alle vakantie-periodes.
Beste klant. In verband met Kerst en Oud&Nieuw is ons kantoor van 14 december tot en met maandag 4 januari gesloten. Wij wensen je een prettig eindejaar en tot binnenkort.

Ook interessant:

Een professionele vakantie voicemail instellen doet u zo

Stel een professionele voicemail in.

Ik ga op reis en ik neem mee… een gerust gevoel. En dat krijg je wanneer je zowel je e-mail als werktelefoon kan pauzeren. We geven je enkele voorbeelden van bouwvakantie en zomervakantie voicemail berichten die we ingesproken hebben voor klanten. Die kunnen je inspireren als je zelf je voicemail gaat instellen, voordat je de deuren even sluit van je bedrijf.

Welkom bij MijnBedrijf. Wij zijn in verband met de bouwvak vakantie gesloten van 31 juli tot en met 23 augustus. U kunt ons altijd mailen naar info@mijnbedrijf.nl.
Welkom bij MijnBedrijf. Wij zijn tijdens het bouwverlof van 13 Juli tot 3 augustus enkel bereikbaar voor dringende interventies. Spreek uw naam en nummer in en wij bellen u spoedig terug. Bedankt voor uw oproep.
Welkom bij MijnBedrijf, momenteel genieten wij van onze jaarlijkse vakantie. Wij zijn terug bereikbaar vanaf maandag 10 augustus. Bedankt voor uw oproep. 
Welkom bij MijnBedrijf BV. Wij zijn met vakantie van 13 juli tot 2 augustus. U kan ons opnieuw bereiken op maandag 3 augustus. Dank voor uw oproep. 

6 schrijftips voor een efficiënt afwezigheidsbericht

  1. Begroet de beller op een vriendelijke manier.
  2. Vermeld dat je tijdelijk gesloten bent én wanneer het bedrijf terug open is.
  3. Verwijs eventueel naar de website, waar klanten met algemene vragen terecht kunnen.
  4. Vraag om een boodschap achter te laten.
  5. Beloof dat je de vragen zult beantwoorden van zodra je terug bent.
  6. Bedank voor het begrip en hun interesse in het bedrijf

Voorbeelden van vakantie berichten.

Geachte klant, welkom bij MijnBedrijf. Tijdens het bouwverlof blijven wij open. Dit zijn de aangepaste openingsuren van 22 tot 31 juli : Van maandag tot vrijdag van 6u30 tot 15u. Op maandag 20 en dinsdag 21 juli zijn wij gesloten. Fijne vakantie.
Welkom bij MijnBedrijf. Op dit moment is ons bedrijf gesloten. Meer informatie over onze openingstijden kunt U vinden op onze website www.mijnbedrijf.nl.
Goedendag, Welkom bij MijnBedrijf, wij zijn tot 17 augustus niet bereikbaar. Ik verzoek u vriendelijk na deze datum terug te bellen of een e-mail te sturen naar info@mijnbedrijf.nl Uw vragen worden vanaf 17 augustus weer door mij beantwoord. Bedankt voor uw begrip.
Hello, MyCompany is closed for summer holidays. We re-open on August 10th. Hallo, Momenteel zijn we met vakantie. We helpen u graag vanaf 10 augustus. Bonjour, Nous sommes en congé. Nous sommes de nouveau à votre disposition à partir du 10 août. 
Welkom bij MijnBedrijf. Wegens vakantie zijn wij gesloten tot en met 15 augustus. Vanaf 17 augustus zijn wij weer open. We wensen u een fijne vakantie toe, en kijken ernaar uit om u terug te mogen ontvangen! 
Goededag, dit is de voicemail van X van MijnBedrijf. I.v.m mijn vakantie periode van 20 Juli tot en met 10 Augustus ben ik niet bereikbaar. Voor dringende zaken die niet kunnen wachten kan u contact opnemen met het algemene nummer: 0123456789. Zij helpen u graag verder. Voor andere zaken mag u een mail sturen naar: mijnnaam@mijnbedrijf.nl   
In verband met de zomervakantie zijn wij op dit moment telefonisch niet bereikbaar. We zijn weer aanwezig vanaf maandag zeventien augustus. 

In verband met de herfstvakantie zijn wij op dit moment telefonisch niet bereikbaar. We zijn weer aanwezig vanaf maandag negentien oktober. 

In verband met de kerstvakantie zijn wij op dit moment telefonisch niet bereikbaar. We zijn weer aanwezig vanaf maandag vier januari. 

In verband met de voorjaarsvakantie zijn wij op dit moment telefonisch niet bereikbaar. We zijn weer aanwezig vanaf maandag één maart. 

In verband met de meivakantie zijn wij op dit moment telefonisch niet bereikbaar. We zijn weer aanwezig vanaf maandag tien mei. 

Ook interessant:

Gesloten tijdens Eindejaar? Zo stelt u een out-of-office in.

Even er tussenuit met de feestdagen of met jaarlijkse vakantie?

Vergeet uw out-of-officebericht voor uw telefooncentrale niet

Samen met uw medewerkers even genieten van een welverdiende vakantie? Geweldig! Uw out-of-officebericht voor uw mailbox, ja daar denkt u meestal wel aan, maar vergeet ook de telefonische melding niet!

Schep de juiste verwachtingen

Een klant, leverancier of prospect die met uw onderneming contact wil opnemen en die minuten de telefoon hoort overgaan zonder succes, nee: een geweldige indruk maakt u niet. U klant blijft in het ongewisse, krijgt niemand aan de lijn en begint zich in het slechtste geval op te winden. Hij/zij zal meerdere keren proberen, zonder succes, wat de samenwerking en het stressgehalte vaak niet ten goede komt. Waarom zou u zich deze frustratie en gemiste kans op de hals halen als het makkelijk anders kan? Voices spreekt professioneel uw out-of-officebericht in, zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken.

Voorbeelden bij de vleet

Of bedrijven u al zijn voorgegaan? Wees maar zeker! Wij hebben al voor meer dan duizend bedrijven het out-of-officebericht mogen opnemen. Kort en bondig of met een kwinkslag? U beslist, het is maar welke tone of voice en aanpak bij de uitstraling van uw onderneming past. Al te formeel hoeft het zeker niet te zijn en weet dat een bericht met een kwinkslag net dat tikkeltje langer blijft hangen. 

Hoe het kan? Beluister deze berichten maar eens. 

Vergeet feestdagen niet! 

Geweldig, u heeft aan het bericht voor de vakantie gedacht, maar wat krijgen klanten/prospects te horen tijdens een feestdag? Juist … Ook een feestdag is een belangrijk momentum om met een professionele out-of-office het verschil te maken. Voor elke feestdag een bericht op maat of één bericht dat u tijdens alle feestdagen kunt afspelen? Ook dat laten we aan u over, al denken we graag mee. 

Snel, betaalbaar en professioneel 

Het opnemen van een out-of-officebericht omslachtig? Vergeet het maar! Bij Voices heeft u een dag later uw ingesproken bericht, door een professionele stem met een massa ervaring en die perfect bij uw bedrijf past. The proof of the pudding is in the eating, dus waar wacht u op? Een geweldige investering in klantenbinding!