Deze 2 boeken helpen je om voice-over te worden.

Goed Gestemd door Christel Lacroix

In dit boek helpt Christel Lacroix je op weg naar een gezonde en aangenaam klinkende stem. Er is ook een bijhorende cd vol praktische oefeningen , ingelezen door vertrouwde radio – en televisie-stemmen van VRT, zoals Wim De Vilder, Kobe Ilsen, Indra Dewitte, Christophe Lambrecht, Cath Luyten en vele andere. Een toegankelijk boek met leuke oefeningen voor een mooie uitspraak , een gezonde stem en een aangename intonatie en presentatie.

Klink Klaar door Bernadette Timmermans

Hoe zeg je het en vooral hoe zeg je het goed? Daar komt techniek aan te pas. De stem is tenslotte een spier en die kun je trainen. Klink klaar is de eerste praktische uitspraak- en intonatiegids voor het Nederlands, cd incluis. Voor wie welbegrepen door het leven wil gaan. En zeker voor wie ‘werkt’ met zijn stem: radio- en televisiemedewerkers, acteurs, leraren, logopedisten, politici, advocaten, publieke sprekers allerhande…
Deze editie is volledig herwerkt en goed aangedikt. Met veel meer oefeningen voor de precieze kaakval, het trefzeker lippenwerk, een veerkrachtige articulatie en een slimme intonatie: ze maken je verstaanbaar én zorgen ervoor dat je toehoorders aan je lippen blijven hangen. De kenmerken van de regionale articulatie voor de 5 provincies worden uitgebreid geïllustreerd, zodat je gewapend een informele en vlotte standaardtaal kan hanteren. Er zijn ook ‘tips & tricks’ voor een goede presentatie. De cd is opgefrist met nieuwe VRT-stemmen. Door woorden en zinnen na te zeggen, krijg je gaandeweg meer controle over je stem, uitspraak en intonatie. Het vraagt oefening en inzet. Maar dat is tegelijk goed nieuws: je kunt het leren!

Op zoek naar een voice-over stem voor je project?

Vraag dan gerust een gratis vrijblijvende proefopname aan.

33 voorbeeldteksten voor jouw telefooncentrale

25 tips voor een betere klantenservice

Meer inspirerende artikelen.

Elke week posten we interessante inzichten. We helpen u graag om uw klanttevredenheid te verhogen.

Maak uw keuze

Kies eerst de stem. Daarna kunt u de tekst invoeren.

Controleer uw teksten in uw winkelmandje.