Een mannelijke of een vrouwelijke stem?

Man of vrouw, wat werkt het best?

Je hebt een fijne dienst, een leuk product. En je hebt een video gemaakt om dat in de verf te zetten. Je wil daar graag een voice-over bij. Maar kies je nu het beste voor een mannelijke commentaarstem? Of een vrouwelijke stemactrice? Welke aanpak zal het beste werken?

De juiste stem

Persoonlijk denk ik dat de enige belangrijke factor de boodschap is. En dat de tekst daarbij ingelezen wordt door een mannelijke voice-over, of door een vrouwelijke stem, dat is volgens mij bijzaak.

Je zou kunnen redeneren dat je als vrouw sneller aangesproken wordt door een vrouw. En mannen zich beter identificeren met mannen.

Men zegt soms dat mannelijke voice-over’s betrouwbaarde, professioneler en aanweziger klinken. En vrouwelijke voice-overs sympathieker en aantrekkelijker.

Maar daar stap ik van af. Reclame voor scheermesjes kan voor mij net zo goed door een vrouw worden ingesproken. En reclame over make-up door een man. Het is 2016. Laat ons niet te veel in hokjes denken.

Conclusie

Kies dus gewoon voor een stem waar je je goed bij voelt. Of wat je het fijnst vind klinken.
Het gaat dus vooral over het juiste gevoel oproepen bij je kijker. En de boodschap goed overbrengen. En dat kan alleen een professionele voice-over. Man of vrouw, dat is bijzaak.

Download ons e-book met de 33 meestgebruikte voorbeeldteksten voor jouw telefooncentrale.

Ik respecteer je privacy. Je ontvang van mij maximaal 3 e-mails waarin ik je laat kennismaken met ons aanbod via 2 waardevolle e-books en een downloadlink naar onze volledige stemmencatalogus.