Selecteer de taal

NL BE FR DE EN

Account

Winkelmandje

Onze tips voor de beste muziekkeuze bij je voicemail

Music, maestro! Muziek of geen muziek? Dat is dé vraag! Wat doe je ermee aan de telefoon? In dit artikel lees je wat de functie van (wacht)muziek is en geven we je enkele handige tips voor de beste muziekkeuze!

Muziek is onmisbaar

Je kan niet ontkennen dat muziek een belangrijke rol speelt in ons leven. Muziek is overal aanwezig en beïnvloedt onze persoonlijkheid en emoties. Muziek ontspant en prikkelt daarnaast de hersenen en zèlf muziek maken activeert zelfs ons volledige brein! Maar wat hier ook vooral belangrijk is, is het feit dat muziek therapeutisch kan werken.

Muziek is therapie

Muziek wordt niet voor niets bij allerlei therapieën gebruikt om mensen te stimuleren. Maar ook wanneer je aan de telefoon zit te wachten, kan muziek therapeutisch werken! Het is sowieso aangeraden om bellers te laten wachten met muziek. Als je moet wachten om doorgeschakeld te worden, wil je absoluut niet in stilte wachten. De muziekvraag hangt er dus van af of je een wachtrij hebt of niet. Als mensen snel een medewerker aan de lijn hebben, hoef je je niet veel zorgen te maken over de muziekkeuze.

Klassieke muziek of hiphop?

Welk muziekgenre je gebruikt, is ook van cruciaal belang. Er zijn namelijk een aantal do’s en don’ts bij de muziekkeuze. Er zijn veel bekende wachtmuziekjes, maar de ene is al beter dan de andere. Wij geven je een paar tips:

Gebruik geen te luide of te stille muziek – het volume moet nét goed zitten.

Gebruik geen muziek met te hoge of te lage tonen – door de telefoonkwaliteit klinken deze hoge of lage frequenties niet goed

Gebruik geen repetitieve deuntjes die vervelend kunnen klinken – dat zorgt ervoor dat bellers afhaken

Gebruik muziek die aansluit bij je bedrijfsimago – met andere woorden: gebruik geen hard rock als je een wellness uitbaat

Bestelde je berichten met wachtmuziek? Ga niet meteen af op wat je hoort via de pc, maar doe eerst de test op de telefooncentrale! De kwaliteit verschilt namelijk heel hard.

Beluister onze wachtmuziek!

Bij voices.be bieden we veel verschillende wachtmuziekjes aan. Luister hier naar een aantal nummers uit ons aanbod:

Een muzikaal keuzemenu

Wil je een extra service aanbieden aan klanten? Waarom bied je geen keuzemenu aan voor de muziekkeuze? Het kan zijn dat je door deze opvallende extra dienst net iets meer opvalt dan een ander bedrijf. Je kan het keuzemenu als volgt integreren: “Wil je zwoele jazz horen, druk 1. Wil je rustgevende pianomuziek horen, druk 2. Wil je een opgewekt muziekje horen, druk 3.”

De oorsprong van wachtmuziek

Wachtmuziek werd eigenlijk per ongeluk uitgevonden door Alfred Levy. Zijn fabriek bevond zich net naast een radiostation. Toen hij mensen in de wacht zette, pikte het telefoonsignaal toevallig het radiosignaal op door een loshangende elektriciteitsdraad. Hij vroeg uiteindelijk patent aan op deze uitvinding.

Wist je dat er veel muziek bestaat die speciaal voor gebruik op de telefoon werd geschreven? Dé bekendste is ongetwijfeld Opus Number 1 van Tim Carleton en Darrick Deel:

Maar ook deze Musicatel van Fabrice Lemercier is een ware telefoonklassieker – en bevat zelfs opvallend veel muzikaliteit!

Download ons e-book met de 33 meestgebruikte voorbeeldteksten voor jouw telefooncentrale.

Ik respecteer je privacy. Je ontvang van mij maximaal 3 e-mails waarin ik je laat kennismaken met ons aanbod via 2 waardevolle e-books en een downloadlink naar onze volledige stemmencatalogus.