Onze muziektips voor uw voicemail

Onze muziektips voor uw voicemail
Inhoud

Wachtmuziek voor uw telefooncentrale.

Music, maestro! Muziek of geen muziek? Dat is dé vraag! Wat doe je ermee aan de telefoon? In dit artikel leest u wat de functie van (wacht)muziek is en geven we u enkele handige tips voor de beste muziekkeuze!

Onze top 9 populairste wachtmuziekjes

Sunlapse
Pop Popular

 59,00

Sunday
Lounge Popular

 59,00

Summer
Lounge Popular

 59,00

Moonrider
Cinematic Popular

 59,00

Promotional
Popular

 59,00

Upbeat
Pop Popular

 59,00

Relax
Folk Popular

 59,00

Modern
Electronic Popular

 59,00

Dreamy
Accoustic Popular

 59,00

Muziek is overal

Je kan niet ontkennen dat muziek een belangrijke rol speelt in ons leven. Muziek is overal aanwezig en beïnvloedt onze persoonlijkheid en emoties. Muziek ontspant en prikkelt daarnaast de hersenen en zèlf muziek maken activeert zelfs ons volledige brein! Maar wat hier ook vooral belangrijk is, is het feit dat muziek therapeutisch kan werken.

Muziek werkt therapeutisch

Muziek wordt niet voor niets bij allerlei therapieën gebruikt om mensen te stimuleren. Maar ook wanneer je aan de telefoon zit te wachten, kan muziek therapeutisch werken! Het is sowieso aangeraden om bellers te laten wachten met muziek. Als je moet wachten om doorgeschakeld te worden, wil je absoluut niet in stilte wachten. De muziekvraag hangt er dus van af of je een wachtrij hebt of niet. Als mensen snel een medewerker aan de lijn hebben, hoef je je niet veel zorgen te maken over de muziekkeuze.

De oorsprong van wachtmuziek

Wachtmuziek werd eigenlijk per ongeluk uitgevonden door Alfred Levy. Zijn fabriek bevond zich net naast een radiostation. Toen hij mensen in de wacht zette, pikte het telefoonsignaal toevallig het radiosignaal op door een loshangende elektriciteitsdraad. Hij vroeg uiteindelijk patent aan op deze uitvinding.

Wist je dat er veel muziek bestaat die speciaal voor gebruik op de telefoon werd geschreven? Dé bekendste is ongetwijfeld Opus Number 1 van Tim Carleton en Darrick Deel:

Een echte wachtmuziek klassieker

Maar ook deze Musicatel van Fabrice Lemercier is een ware telefoonklassieker – en bevat zelfs opvallend veel muzikaliteit!

Gratis downloads van voices.be:

Meest gelezen in de categorie

Wachtmuziek:

Andere blog-categoriën:

Over onze stemmenwebshop:

Een vraag? Wij reageren binnen het uur.

"*" indicates required fields

Uw naam
Beschrijf uw vraag zo volledig mogelijk, zo kunnen we u nog sneller helpen!
This field is for validation purposes and should be left unchanged.