Zo spreekt u een zakelijk voicemail bericht in

4 snelle tips voor een professionele voicemail

Krijg je al hartkloppingen als je nog maar denkt aan het inspreken van je voicemail? Begrijpelijk, het goed en helder inspreken van een professionele voicemail is niet iedereen gegeven. En toch … Er zijn best een aantal basisregels waaraan je je kunt houden. Wij geven je alvast met plezier vier tips mee, waarmee je meer kans op slagen maakt. Kom even tot rust, haal diep adem en ga verder met onze best practices!

1. Tempo, tempo, tempo!

Nee, je moet je voicemail niet als een sneltrein inspreken, maar op een traag menu boordevol herhalingen heeft ook niemand boodschap. Start meteen met het menu en laat alle overbodige info weg. Het draait om de beller, het is dan ook een kunst deze zo snel mogelijk aan het woord te laten.

2. Zorg voor een professionele opname

Een blaffende hond, iemand die typt of een telefoon die rinkelt op de achtergrond? Dat zijn fouten! Neem je je voicemail toch zelf op, zorg dan voor een opname van professionele kwaliteit. Selecteer ook een aangename telefoonstem met de juiste intonatie, volume, uitspraak en verstaanbaarheid. Blijf opnemen tot het goed zit, of schakel ons in natuurlijk …

3. Monitor en schaaf bij

Zorg dat je monitort waarvoor de meeste mensen bellen. Komen bepaalde vragen vaak terug, gaat het om klachten of misschien wil iedereen wel de openingsuren kennen. Komen vragen vaak terug, zorg dan dat je de antwoorden ook glashelder op je website zet. Een FAQ kan zeker een meerwaarde betekenen. Zo schakel je heel wat telefoontjes en eventueel frustratie uit. Bovendien kun je zelf efficiënter werken.

4. Mensen, geen robots

Je bent een menselijk bedrijf, doet alles voor je klanten en dan ga je dat beeld vakkundig verknallen met een robotstem die je boodschap inspreekt: nee, toch? Een goede telefoonstem is warm, vriendelijk, goed verstaanbaar en komt professioneel over. Knoop het in je oren!

Nood aan hulp én een professionele stem?

Het meteen goed doen? Reken op één van onze professionele stemmen om jouw boodschap te laten inspreken. Wij denken mee, koppelen de juiste stem aan jouw bedrijf en spreken je boodschap glashelder en eventueel met een twist in. Bij Voices.be hebben we een waaier aan stemmen én inspiratie in overvloed. Een betaalbare boodschap voor je voicemail? Wij spelen het klaar!

De 10 mooiste telefoonstemmen van België en Nederland.

U kunt vandaag nog uw teksten laten inspreken door één van onze prachtige stemmen.

Johfrah
Vlaams
& Engels, Frans
Tempur, Tesla, Trivago
Christina
Vlaams
& Duits, Engels, Frans, Spaans
Canvas, Hema, Radio 1
Kristien
Vlaams
& Duits, Engels, Frans, Spaans
Eén, Ketnet, Radio 1
Kirsten
Vlaams
& Engels, Frans, Spaans
MIVB, Studio Brussel
Gwenny
Nederlands
Pullman, Storytel
Machteld
Nederlands
& Duits, Engels, Frans
Blue Band, KPN
Michèle
Vlaams
& Duits, Engels, Frans, Spaans
StuBru
Mark L
Nederlands
KPN, Radio 538, Sky Radio
Carolina
Nederlands
& Engels
Miele, NN, Vodafone
Serge
Vlaams
& Duits, Engels, Frans
Axe, Domino's, Q-Music
Zo spreekt u een zakelijk voicemail bericht in