Logo

Winkelmand

Categorie: Schrijftips

Eerste hulp bij het inspreken van een professioneel voicemail bericht

Krijg je al hartkloppingen als je nog maar denkt aan het inspreken van je voicemail? Kom even tot rust, haal diep adem en ga verder met onze best practices! Lees verder hieronder.

Krijg je al hartkloppingen als je nog maar denkt aan het inspreken van je voicemail? Begrijpelijk, het goed en helder inspreken van een professionele voicemail is niet iedereen gegeven. En toch … Er zijn best een aantal basisregels waaraan je je kunt houden. Wij geven je alvast met plezier vier tips mee, waarmee je meer kans op slagen maakt. Kom even tot rust, haal diep adem en ga verder met onze best practices!

4 snelle tips voor een professionele voicemail

Tip 1 l Tempo, tempo, tempo!

Nee, je moet je voicemail niet als een sneltrein inspreken, maar op een traag menu boordevol herhalingen heeft ook niemand boodschap. Start meteen met het menu en laat alle overbodige info weg. Het draait om de beller, het is dan ook een kunst deze zo snel mogelijk aan het woord te laten.

Tip 2 l Zorg voor een professionele opname

Een blaffende hond, iemand die typt of een telefoon die rinkelt op de achtergrond? Dat zijn fouten! Neem je je voicemail toch zelf op, zorg dan voor een opname van professionele kwaliteit. Selecteer ook een aangename telefoonstem met de juiste intonatie, volume, uitspraak en verstaanbaarheid. Blijf opnemen tot het goed zit, of schakel ons in natuurlijk …

Tip 3 l Monitor en schaaf bij

Zorg dat je monitort waarvoor de meeste mensen bellen. Komen bepaalde vragen vaak terug, gaat het om klachten of misschien wil iedereen wel de openingsuren kennen. Komen vragen vaak terug, zorg dan dat je de antwoorden ook glashelder op je website zet. Een FAQ kan zeker een meerwaarde betekenen. Zo schakel je heel wat telefoontjes en eventueel frustratie uit. Bovendien kun je zelf efficiënter werken.

Tip 4 l Mensen, geen robots

Je bent een menselijk bedrijf, doet alles voor je klanten en dan ga je dat beeld vakkundig verknallen met een robotstem die je boodschap inspreekt: nee, toch? Een goede telefoonstem is warm, vriendelijk, goed verstaanbaar en komt professioneel over. Knoop het in je oren!

Nood aan hulp én een professionele stem?

Het meteen goed doen? Reken op één van onze professionele stemmen om jouw boodschap te laten inspreken. Wij denken mee, koppelen de juiste stem aan jouw bedrijf en spreken je boodschap glashelder en eventueel met een twist in. Bij Voices.be hebben we een waaier aan stemmen én inspiratie in overvloed. Een betaalbare boodschap voor je voicemail? Wij spelen het klaar!

PS. Wist je dat we ook een e-book hebben met nog meer waardevolle tips voor het opnemen van jouw boodschap? Download het e-book hier!

Meer inspirerende artikelen.

Elke week posten we interessante inzichten. We helpen u graag om uw klanttevredenheid te verhogen.

Krijg je al hartkloppingen als je nog maar denkt aan het inspreken van je voicemail? Kom even tot rust, haal diep adem en ga verder met onze best practices!
Ben je van plan om een professioneel voicemailbericht te bestellen bij voices.be? Wij geven je een paar handige tips en tricks!
Wij krijgen regelmatig de vraag van onze klanten: “Hoe schrijf je nu een goed keuzemenu?”. We sommen in 5 stappen op hoe je het beste een keuzemenu voor je telefooncentrale kan opstellen.
Vijf stappen voor een telefooncentrale met goeie geluidskwaliteit en een duidelijk schakelmenu.
Meer verkopen door je telefoon keuzemenu, kan dat? Natuurlijk kan dat. Voor veel bedrijven, grote en kleine, spreek ik de teksten van de telefooncentrale in. Bel je als klant na de kantooruren, of moet je even aan de lijn worden gehouden, dan bestaat de kans dat je mijn stem op de voicemail hoort.

Veelgestelde vragen.

Wij helpen u met professioneel advies.

Gratis muzikaal geschenkje 🎉

U denkt aan mooie stemopnames voor uw telefooncentrale? Topkeuze. Zelfs indien u nog twijfelt, laat u deze welkomstpromo best niet liggen… Want via deze weg bieden we u éénmalig gratis €49 korting op de muziek bij uw eerste bestelling. Wees snel.. want deze popup tonen we slecht één keer…

Genereer uw unieke -€49 kortingscode.

Uw naam

Wees snel want onze actie eindigt bijna…

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Helaas, de actie is verlopen.

Gebruik geldige gegevens: uw unieke kortingscode wordt automatisch gekoppeld aan uw e-mailadres.