Hoeveel kost een voice-over?

Hoeveel kost een voice-over?

Het spijt ons: dit artikel is enkel in het Nederlands beschikbaar.

Hoeveel betaal ik voor een voice-over opname?

Voice-over, stemacteur, commentaarstem, buitenbeeldstem… Er zijn veel namen voor de stem die je wel hoort, maar niet ziet. Bij voices.be vindt u een groot aanbod aan stemmen. Maar hoeveel kost zo’n voice-over? En wat doet zo’n stem precies? Laat ons bij het begin starten.

Wat is een voice-over?

Voice-over komt uit het Engels en betekent zoveel als een stem over een al bestaand beeld of geluid. Woordenboeken omschrijven het heel eenvoudig als een ‘commentaarstem’, stemacteur of ‘reclamestem’. Maar zo’n stem is natuurlijk veel meer dan dat. Eigenlijk kan je alle stemmen, die je wel hoort maar niet ziet, als voice-over benoemen. Want het is een voice die over het beeld of verhaal komt om iets te vertellen. Het is dus de stem die je hoort bij een reportage, documentaire, reclameboodschap, film… Een voice-over wordt altijd ingelezen met een vooraf geschreven tekst, ook wel script genoemd.

Hoeveel kost een voice-over?

Hoeveel een voice-over kost, is afhankelijk van het soort opdracht. Wij houden het graag eenvoudig en bieden een vast tarief aan voor een voice-over van onze voicemail berichten. De startkost van de stemacteur is €89 en daarin zitten de eerste 25 woorden inbegrepen. Gebruik onze prijscalculator indien uw tekst langer is.

Lokaal gebruik: Onze prijs is eenvoudig te bepalen omdat het gebruik ook beperkt is. De voice-over wordt hier dus enkel gebruikt op telefoontoestellen en zal niet hoorbaar zijn op bijvoorbeeld Facebook, YouTube of radio en tv.

Is een voice-over duur?

Vindt u dat een voice-over duur is? Bedenk dan eens wat de positieve impact is van een prachtige stem als visitekaartje van uw bedrijf. U kan een professionele spreker gerust vergelijken met professionele fotografie versus ‘nonkel foto’. Welke productfoto’s zal u in uw brochure gebruiken?

De bekendste voice-over stem

Een van de bekendste voice-overstemmen is zonder twijfel David Attenborough. Zijn stem hoort u in bijna alle bekende natuurdocumentaires. Hij is er dan ook wereldberoemd mee geworden.