Hoeveel kost een voice-over?

Voice-over, stemacteur, commentaarstem, buitenbeeldstem… Er zijn veel namen voor de stem die je wel hoort, maar niet ziet. Bij voices.be vind je een groot aanbod aan stemmen. Maar hoeveel kost zo’n voice-over? En wat doet zo’n stem precies?

Wat is een voice-over?

 

Laten we bij het begin beginnen: wat is een voice-over eigenlijk?

Voice-over komt uit het Engels en betekent zoveel als een stem over een al bestaand beeld of geluid.

Woordenboeken omschrijven het heel eenvoudig als een ‘commentaarstem’ of ‘reclamestem’. Maar zo’n stem is natuurlijk veel meer dan dat. Eigenlijk kan je alle stemmen, die je wel hoort maar niet ziet, als voice-over benoemen. Want het is een voice die over het beeld of verhaal komt om iets te vertellen. Het is dus de stem die je hoort bij een reportage, documentaire, reclameboodschap, film… Een voice-over wordt altijd ingelezen met een vooraf geschreven script.

Hoeveel kost een voice-over?

Hoeveel een voice-over kost, is afhankelijk van het soort opdracht. Wij houden het graag eenvoudig en bieden een vast tarief aan voor een voice-over van onze telefoonberichten. Deze prijs is eenvoudig te bepalen omdat het gebruik ook erg beperkt is. De voice-over wordt hier dus enkel gebruikt op telefoontoestellen.

Wil je een voice-over voor een bedrijfsfilm of e-learning, dan is de prijs ook relatief eenvoudig te berekenen. Ten minste als het gebruik van de video (en bijhorende voice-over) binnen een beperkt publiek blijft en niet met advertentiegeld wordt gesponsord op websites. Ga je een stapje verder dan dat, dan is de prijs te bepalen afhankelijk van je project. Ook hier helpen wij je uiteraard graag verder, om dit voor jou probleemloos te laten verlopen!

Wil je een offerte voor jouw project?

Een schoolvoorbeeld

Een van de bekendste voice-overstemmen is zonder twijfel David Attenborough. Zijn stem hoor je in bijna alle bekende natuurdocumentaires. Hij is er dan ook wereldberoemd mee geworden.

Download ons e-book met de 33 meestgebruikte voorbeeldteksten voor jouw telefooncentrale.

Ik respecteer je privacy. Je ontvang van mij maximaal 3 e-mails waarin ik je laat kennismaken met ons aanbod via 2 waardevolle e-books en een downloadlink naar onze volledige stemmencatalogus.