Logo

Zo kunt u een professionele voicemail laten inspreken

Waarom zou u uw voicemail laten inspreken door een professionele stem?

De voordelen van een professionele stem voor uw voicemail zijn duidelijk. 

  1. De klant ervaart een vriendelijke spreekstem aan de telefoon als geruststellend.
  2. Uw beller voelt zich gewaardeerd. Hij voelt dat hij te maken heeft met een bedrijf dat zichzelf serieus neemt.
  3. Bovendien is niet alleen de voice-over keuze, maar ook de tekst die u laat inspreken belangrijk. De vuistregel daarbij is ‘KISS’ of ‘Keep it Short and Simple’.
  4. U neemt frustratie weg, doordat u werkt met een duidelijk keuzemenu.
  5. Zowel u als uw klant verliezen minder tijd hierdoor.
  6. Blije klanten zijn een win-win. Ze spenderen meer, komen vaker terug en maken reclame voor uw bedrijf.

Maar hoe kan u nu precies een telefoonboodschap laten inspreken? In deze video tonen we u stap voor stap hoe u een geluidsfragment of telefoonbandje kan bestellen.

Eerst en vooral: wat is voices.be?

Voices.be is een webshop waar u professionele voice-over opnames kan bestellen voor uw telefooncentrale. Denk maar aan een welkomstbegroeting, een keuzemenu en een wachtbericht.

Het belang van professioneel uw voicemail laten inspreken.

Een goed telefoonbandje: dat klinkt eenvoudig.

Kunt u zich niet goed voorstellen wat we bedoelen met een professionele voicemail? U heeft onze telefoonstemmen of voicemailberichten sowieso al eens gehoord. Wij krijgen dan ook dagelijks de vraag van bedrijven of we hun telefoonboodschap kunnen inspreken. Deze bedrijven weten al dat een goede eerste indruk hét verschil kan maken!

Hoe klinkt uw telefoonboodschap?

Wat is de eerste indruk als u belt naar uw eigen telefooncentrale? Twijfelt u of het “goed genoeg” klinkt? De oplossing: uw voicemail laten inspreken. Dankzij duidelijke stemmen, goede teksten en niet verwarrende keuzemenu’s, bezorgt u uw klant een klantvriendelijke ervaring…

Klantvriendelijke stemmen aan de telefoon.

Eigenlijk is het zo: als de voicemail goed is, denkt u er bijna niet over na. U verwacht een goede spreekstem aan de telefoon met een leuke wachtmuziek. Het is pas als het slecht uitgevoerd is (dit wil zeggen: onverstaanbare boodschappen, vervelende herhalingen, een te langdradig of verwarrend keuzemenu of een amateuristische robotstem) – dat u zich gaat ergeren.

Voorkom dat u klanten verliest door een onprofessionele voicemail.

Voor een bedrijf loert hier het gevaar om de hoek. Het is namelijk véél moeilijker om een gefrustreerde klant terug blij te maken. De kans bestaat dat deze klant minder, of minder snel zal kopen. Waarom? Omdat hij zich niet gewaardeerd en geholpen voelt. Deze klant zal zijn ongezouten mening verkondigen bij vrienden en op uw sociale media. De kans bestaat zelfs dat hij zijn dienst of product bij de concurrent gaat zoeken – die wél inzet op een professioneel onthaal. Met andere woorden: laat uw teksten inspreken en controleren door een professionele mannen- of vrouwenstem. Uw telefoonbandje gaat er beter van klinken – en uw klanten zullen u dankbaar zijn!

Voorbeelden van een goede telefoonstemmen.

Je voicemail laten inspreken: hoe moet het dan wel?

We gaan even een paar  geluidsfragmenten laten horen. Hieronder vind je enkele bedrijven voor wie we de telefooncentrale professioneel hebben ingesproken. Je ziet er ook bij welke stem ze kozen. Wil je één van deze stemmen op jouw telefooncentrale? Klik dan op de stemacteur, of klik hier om een voicemail stem te kiezen.

Zo kunt u eenvoudig uw telefoonbegroetingen bestellen.

Number

Inspiratie nodig? Bekijk onze voorbeeldteksten.

Number

U herkent onze stemmen van radio en televisie.

Muziek geeft een persoonlijke touch.

U ontvangt kant-en-klare audiobestanden.

Uw voicemail laten inspreken door een Vlaamse stem?

Scroll verder om ook Nederlandse, Engelse, Franse of Duitse stemmen te horen.

Mikropakket
Welkomstbegroeting
Schilderwerken Plus
Gesloten-melding
Start2solar
Gesloten-melding
VRBedding
Keuzemenu
ING Assistance
Welkomstbegroeting
Dejongh, De Boungne & De Smedt
Gesloten-melding

De 4 voordelen van een professionele voicemail.

1. Een vriendelijke voicemail stem bezorgt je beller het juiste gevoel.

Wat is het juiste gevoel?

De eerste reden waarom je je voicemail zou laten inspreken: je bezorgt je beller de perfecte eerste indruk. Het eerste gevoel is zo belangrijk. Zeker bij mogelijke nieuwe klanten. Wetenschappers zijn het erover eens dat het grootste deel van de mensen niet kopen op basis van rationele beslissingen. Maar men koopt op basis van een emotionele reden. Een gevoel dat juist zit. Zelden krijg je een warm gevoel van een robotstem. Of je krijgt een gevoel van wantrouwen bij een bedrijf dat niet professioneel oogt.

Mensen willen zakendoen met mensen.

Kreeg jij al eens een ‘vreemd buikgevoel’ bij een bepaalde webshop, waardoor je toch maar wat research bent gaan doen? De kans is groot dat je op zoek gaat naar meningen of ervaringen van échte mensen. Of dat je het bedrijf in kwestie even opbelt. Met een sales-vraag. Als ondernemer weet je: als een nieuwe klant belt, dan willen ze gerustgesteld worden. Want ze hebben nog dat extra duwtje nodig in de rug alvorens te bestellen. Of willen een persoonlijk antwoord op hun vraag. Maar je hebt het razend druk. En je kan niet meteen zelf aan de lijn komen? Vermijdt dan absoluut dat jouw beller een koud en kil gevoel krijgt aan de lijn. Of dat hij verward achterblijft. Een onpersoonlijke en amateuristische robotstem die jouw telefoonnummer hakkelig afdreunt en daarna koudweg afrondt met een computerpieptoon? Fout – deze klant krijgt een slecht gevoel. Zorg voor een warmmenselijke stem dat zo professioneel klinkt als jouw bedrijf wil uitstralen. Een vriendelijke, warme telefoonstem die je beleefd vraagt om héél even aan de lijn te blijven, zorgt voor herkenning en geruststelling. Wanneer je beller daarna aan de beurt is, kan hij het misschien niet benoemen: maar hij voelt zich geholpen, gewaardeerd en welkom.

2. Een professionele voicemail is efficiënt!

Want time is money.

Als zaakvoerder win je enorm aan efficiëntie. Want als je je beller zichzelf kan laten doorschakelen naar de juiste dienst. Dan betekent dat dat je receptionist al heel wat telefoontjes minder moet aannemen om door te schakelen. En je kan ook informatie meegeven. Als je gesloten bent, dan kun je de openingsuren meegeven. Of je kan bijvoorbeeld verwijzen naar een online boekingsformulier. Probeer er echt voor te zorgen dat je beller in minder dan 2 minuten de juiste persoon aan de lijn krijgt! 

3. Vandaag de juiste teksten laten inspreken? Dat is toekomstgericht denken.

Internationale klanten?

Denk ook aan de toekomst. Als je bijvoorbeeld van plan bent om online zaken te gaan doen, dan heb je ook mogelijks klanten uit Frankrijk, Nederland, Duitsland. Kies ervoor om jouw telefoonbandjes in verschillende talen te laten inspreken. En maak gebruik van een keuzemenu om ze naar de juiste dienst door te verwijzen. Veel van onze stemmen zijn meertalig. Dat maakt het in de toekomst eenvoudig om extra teksten te laten inspreken. Maar we hebben uiteraard ook heel wat native speaking telefoonstemmen. Dat wil zeggen dat de stemmen in hun moedertaal spreken. Wij mixen de verschillende stemopnames tot één mooi geheel voor jouw internationale uitstraling.

4. Een telefoonboodschap is slechts een kleine investering.

Het kost minder dan één tankbeurt!

Het is ook absoluut geen grote investering. Het is geen abonnementsformule. Dus je betaalt éénmalig voor professioneel op maat gemaakte telefoonbegroetingen en je kan die jarenlang gebruiken. Voor minder dan €100 heb je al enkele kant-en-klare telefoonberichten die voldoen aan de industrie-standaard. Voor die prijs en de kwaliteit die je in de plaats krijgt, kan je het echt niet laten. Doe het vandaag nog ! Wij helpen je bij het opmaken van je teksten.

Peter gebruikt een keuzemenu van Voices.

“Ik vind het telefonisch onthaal super belangrijk. Het is de eerste kennismaking van de klant.  Wanneer ik een bedrijf bel en ik hoor een onprofessioneel keuzemenu, dan huiver ik.

 

Een aantal collega’s hebben wel een mooie stem, maar als ze iets moeten inspreken komt het onprofessioneel over. De stemmen van voices hebben de juiste toon en draagkracht.

Peter Verbrugghe, IT-beheerder onderwijsinstelling CREO

Uw voicemail laten inspreken door een Nederlandse stem?

Scroll verder om onze Engelse, Franse of Duitse stemmen te horen.

Peeman en Slot
Keuzemenu
Aslan Garagebedrijf
Gesloten-melding
Alblas Verkeersschool
Gesloten-melding
DRC
Keuzemenu
Twyns
Keuzemenu
De Limiet Airco
Gesloten-melding

Hoeveel kost een professionele voicemail?

Een van de meest gestelde vragen zal waarschijnlijk zijn: ‘Hoeveel kost het nu om je telefooncentrale professioneel te laten inspreken?’ Wel, bij voices.be is het heel helder en transparant. Je kan eigenlijk zelf je prijs uitrekenen als je je scripts al hebt geschreven. Door de tekst gewoon te plakken in het tekstvak van je stem naar keuze. Maar op onze tariefpagina kan je ook eenvoudig een inschatting krijgen van hoeveel jouw project ongeveer zou kosten. Kort samengevat is onze pricing erg transparant. We werken met het laagste tarief van Europa: namelijk €89 voor het eerste bericht van 50 woorden. Daarna komt er een prijs van €1 per woord bij en een afwerkingskost voor het opknippen en afmixen van de geluidsfragmenten. Met andere woorden: als je het uitrekent betaal je ongeveer €30 per volledig afgewerkt bericht. En dat is een éénmalige prijs. De audiobestanden kan je jarenlang gebruiken. Waar wacht je nog op?

 

Dit krijg je voor de prijs van een professionele voicemail: 

 
  1. Een studiosessie met één professionele voice-over stem, door jou gekozen. 
  2. Afwerking tot kant-en-klare audiofiles, die meteen bruikbaar zijn in jouw telefooncentrale. Eventueel afgemixt met muziek. 
  3. Technische support is bij ons inbegrepen. Als je bijvoorbeeld merkt in jouw telefooncentrale dat je een ander audioformaat moet uploaden, dan krijg je van ons nieuwe exports. 
  4. Wat er ook inbegrepen is, is een retake voor tone-of-voice. Als je een briefing had gegeven aan de stem en het klinkt niet helemaal zoals je gedacht of gehoopt had… Dan doen we het gewoon nog een keertje opnieuw, tot dat je tevreden bent.

Uw voicemail laten inspreken door een Franse stem?

Scroll verder om onze Engelse en Duitse stemmen te horen.

Woody And Co
Gesloten-melding
EQSO
Keuzemenu
Meubelya
Keuzemenu
Dannemark
Gesloten-melding
My Finance
Gesloten-melding
Smart Délice
Welkomstbegroeting

Hoe gaat het nu precies in zijn werk?

1. Kies je telefoonstem met zekerheid.

We beginnen met een voicemail stem te kiezen. Je kan op ons stemmenplatform eenvoudig jouw voice-over kiezen op basis van de taal en het geslacht. Stel dat jij voor jouw bedrijf een Nederlandse vrouwenstem nodig hebt. Per taal hebben we verschillende professionele stemacteurs verzameld, waar we vaak en graag mee samenwerken. Wij staan ook garant voor deze stemmen. We hanteren een ‘Niet tevreden? Geld terug’ garantie via onze website. Dit doen wij omdat wij intussen zeker weten dat onze klanten in 99,9% van de gevallen tevreden mzijn met de top kwaliteit die onze professionals leveren. Is het uitzonderlijk toch niet helemaal naar behoren? Dan doen we het gewoon opnieuw, tot jij helemaal blij bent met het ingesproken resultaat van jouw telefooncentrale.

2. Wij helpen je bij het schrijven van goede teksten.

Heb je je telefoonteksten al? De meest gehoorde tip is: hou het kort en eenvoudig. Wij bieden inspiratie via onze voorbeeldteksten. Je kan deze terugvinden op onze website. Of download onze e-books: 25 tips voor een betere klantenservice en 33 voorbeeldteksten voor jouw telefooncentrale. Uit onze jarenlange ervaring verzamelden we deze reeks praktische tips die jij meteen kan omzetten tot gebruiksklare teksten voor jouw telefooncentrale. Klaar? Plak dan al jouw telefoonboodschappen onder elkaar en zet tussen haakjes de opmerkingen voor de stemacteur. Je klikt daarna op toevoegen aan winkelmandje. Nu is het de beurt aan de muziek.

3. Voeg wachtmuziek toe uit onze bibliotheek.

Klaar met je telefoonteksten? Dan kan je de muziek kiezen. Beluister onze voorbeelden en voeg het toe aan je bestelling. Je kiest of je het onder de stem wil laten mixen. Of het als aparte audiofile wilt ontvangen, en het zelf upload in jouw centrale. Weet je het op dit moment nog niet zeker? Achteraf kunnen we ook nog steeds een nieuwe montage aanleveren. Nee, wij doen niet moeilijk! Wij helpen waar we kunnen.

4. Eenvoudig en en veilig afrekenen via de webshop.

Ziezo, je hebt nu een telefoonstem gekozen en teksten toegevoegd. Eventueel heb je wachtmuziek bij je bestelling geplaatst. Dan rest er nu enkele nog af te rekenen. Dat gebeurt veilig via onze webshop. Wanneer is het klaar? Standaard rekenen we drie werkdagen, maar vaak gaat het veel sneller. In 90% van de gevallen is jouw audio de volgende werkdag reeds klaar. Maar als je het absoluut zéker de volgende werkdag wilt, laat het ons dan even weten! Dan behandelen we jouw bestelling met spoed. Zodat de IT-installateur zeker op tijd kan beginnen.

Wat gebeurt er nadat ik een bestelling heb geplaatst?

Wij ontvangen jouw bestelling in ons systeem en gaan deze voor jou controleren. Jij krijgt automatisch een mailtje met de vraag om een audiobriefing te maken op ons platform. Samen met de tekst ontvangt de stemateur jouw briefing. Als er geen vragen of onduidelijkheden meer zijn, wordt alles in de studio ingesproken. En daarna  wordt het afgewerkt naar wens. Jij ontvangt binnen maximaal drie werkdagen jouw audiofiles per mail, samen met de factuur. Het mag duidelijk zijn: bij ons ben je in goeie handen.

Je voicemail laten inspreken door een Duitse stem?

Scroll verder om onze Engelse stemmen te horen.

Steuerberatungskanzlei Vaterl
Wachtbericht
Cernota Net
Keuzemenu
Lüdtke
Wachtbericht
Nordfriesland Logistik GmbH
Gesloten-melding
Dannemark
Gesloten-melding
GastroBackShop
Welkomstbegroeting

Bonustips: 3 redenen waarom je voicemail laten inspreken een beter idee is dan het zélf doen.

Natuurlijk mag je dat wel doen. Maar klanten ervaren een niet getrainde stem vaak als onprofessioneel. Hoor je wel eens dat je een goede telefoonstem hebt? Dan houdt niets jou tegen, natuurlijk. Of misschien deze vijf argumenten wel.

1. Je spreekt niet dialect en accentloos.

Hoewel veel mensen denken dat ze accentloos spreken, is bij velen toch te horen van welke regio ze afkomstig zijn. Dit horen bellers uit een andere regio direct en zo kan de telefooncentrale onprofessioneel overkomen.

2. Je hebt geen goede microfoon.

Hoewel de microfoon van jouw smartphone waarschijnlijk niet slecht is, is de kans dat er plof-, blaas- en kraakgeluiden worden opgenomen op je antwoordapparaat zeer realistisch. Dit moet je echt vermijden. Een professionele studiomicrofoon heeft hier geen problemen mee. Dit komt de opnames van de wachtboodschappen alleen maar ten goede.

3. Je hebt geen goede akoestische ruimte.

Kans bestaat dat je nu op kantoor bent. Heb je al eens goed geluisterd hoe galmend deze ruimtes klinken? Dit is zeer onprettig voor de luisteraar. Bovendien is elk extern geluid storend. Indien je niet beschikt over een stille, niet-galmende, maar akoestisch goedbehandelde ruimte zullen de wachtberichten die je inspreekt minder professioneel overkomen.

Schakel daarom professionele hulp in.

Via onze webshop kan je makkelijk telefoonberichten op maat bestellen. Ze worden geleverd in de beste kwaliteit in audiobestanden die je meteen kan uploaden naar jouw provider.

Je voicemail laten inspreken door een Engelse stem?

Uiteraard hebben we ook Engelse stemmen in ons aanbod voor jouw telefooncentrale.

Telesol
Keuzemenu
FRP Europe
Gesloten-melding
Graco
Welkomstbegroeting
Bolay Avelar
Voicemail
ThuisZorgWebshop
Keuzemenu
Profinancials
Gesloten-melding

Bonustips: 5 trucjes om te scoren met het antwoordapparaat.

Meer verkopen door je telefoon keuzemenu, kan dat? Natuurlijk kan dat. Voor veel bedrijven, grote en kleine, spreek ik de teksten van de telefooncentrale in. Bel je als klant na de kantooruren, of moet je even aan de lijn worden gehouden, dan bestaat de kans dat je mijn stem op de voicemail hoort.

1. Gebruik interactive voice response

Een telefoon menu met meerdere keuze’s is niet altijd nodig. Bij kleine bedrijven volstaat het om een korte wachtboodschap te laten horen, tot de telefoon door de receptionist(e), of de juiste dienst wordt beantwoord. Kan de telefoon niet opgenomen worden? Dan is een goed ingesproken voicemail belangrijk. Een warme, vriendelijke stem is hier onontbeerlijk. De stem die je potentiële klanten horen, is de eerste indruk. Het is een soort auditief visitekaartje. Dat komt professioneel over, en straalt kwaliteit uit. Dat geeft een goed gevoel.

2. Je voicemail laten inspreken? Hou de tekst kort en duidelijk.

De vuistregel: hoe efficiënter je je klant kunt doorverwijzen naar de juiste contactpersoon, hoe beter. Zelf wil je ook niet te lang ‘aan het lijntje’ gehouden worden, toch? Wees bij het schrijven van je voice prompts persoonlijk, maar wijk niet teveel af van de ongeschreven regeltjes. De kans bestaat dat de persoon maar met een half oor aan het luisteren is, en dan zijn de standaardzinnetjes makkelijk te begrijpen.

Welkom. Een ogenblik geduld alstublieft, we helpen u zo spoedig mogelijk.
Al onze medewerkers zijn op dit moment in gesprek. Wij zullen u zo spoedig mogelijk te woord staan.
Maar in die wachttijd kun je van een voice-over gebruik maken om meer te halen uit het telefoongesprek.

3. Vertel over je promoties

Geef de klant promotionele informatie. Of Een voorbeeldje: “Bedankt voor uw geduld. Wist u dat bij de aankoop van uw matras, u er nu tijdelijk gratis de hoofdkussens bovenop krijgt? Onze medewerkers vertellen u graag meer over deze en andere promoties.”

4. Verwijs naar de website

Uiteraard heb je een website waar je klant snel alle informatie vindt die hij zoekt. Geef dit, met eventueel een praktisch voorbeeld, even mee. De kans dat het probleem hier al mee verholpen is, is groter dan je denkt.

5. Eerst de afdeling, dan de actie

Maak je gebruik van een keuzemenu? Dan gaat mijn persoonlijke voorkeur uit aan deze volgorde. Voor de afdeling Facturatie, druk 1. Voor de afdeling Dienst na verkoop, druk 2. Er komt mogelijks veel informatie op je klant af, en dan is het handig als hij eerst de afdeling herkent waar hij naar op zoek is, en dan pas hoort welke toets hij moet indrukken.

Wacht niet te lang met het doorverbinden van een collega. Vaak bellen mensen, net omdat ze specifieke vragen hebben. Een reeks van standaard-antwoorden, hebben ze misschien al op je site gevonden, maar waren niet voldoende. Laat de optie ‘Voor andere vragen, druk X’ daarom niet te lang op zich wachten.

Je kunt ook woorden als ‘toets’ of ‘kies’ gebruiken in je telefoonmenu. Die keuze is aan jou.

En tot slot: Vraag feedback

Na een gesprek, kun je de klant nog even naar feedback vragen. Vinden ze dat ze goed geholpen zijn, of wensen ze graag nog een opmerking na te laten? Dat kan zeer waardevolle informatie zijn!

Goede voorbeeldteksten voor bedrijven die hun voicemail laten inspreken.

Wil je je voicemail inspreken op een zakelijke manier? Als je regelmatig nieuwe klanten aan de lijn hebt, dan is het een goed idee om je voicemail teksten zakelijk en vriendelijk te schrijven. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Meer nog. Hoe eenvoudiger, hoe beter.

Bienvenue chez [VOICES]. Nous nous occupons de votre appel dans un instant!

Si vous souhaitez parler à quelqu’un du Service de Vente , appuyez sur 1
Pour le Service livraison, appuyez sur 2
Pour le Service après-vente, appuyez sur 3
Pour toutes autres questions, appuyez sur 8
Appuyez sur # (dièse) pour réécouter ce menu.

Merci de patienter, nous prenons votre appel.

Welcome to [VOICES]. During business hours, contact our service desk either through the portal at address [SITE] or by sending an email to the following address: [EMAIL].

Welcome to [VOICES]. We eat a sandwich. We are happy to be of service again from 1 pm. If you have an urgent message, stay on the line.

Welkom bij [VOICES]. Momenteel zijn wij gesloten. voor spoedgevallen kan Je ons ook een e-mail sturen naar [EMAIL]. Bedankt voor uw oproep.

Welkom bij [VOICES], uw specialist in energie besparen door middel van zonnepanelen , thuisbatterijen en efficiente monitoring.
Helaas kunnen wij u oproep momenteel niet beantwoorden, spreek u bericht in na de toon, wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Welkom bij [VOICES]. Vanwege verlof zijn we niet bereikbaar. We starten opnieuw op vanaf de eerste maandag van augustus.

Hallo und herzlich willkommen bei [VOICES]. Wir sind gerade sehr beschäftigt und möchten Sie nicht länger warten lassen. Am besten melden Sie sich nochmals zwischen 8 und 18 Uhr. Ansonsten schreiben Sie uns gerne über das Kontaktformular unserer Webseite. Und wenn Ihnen das alles zu Digital ist, hinterlassen Sie einfach eine Nachricht. In beiden Fällen werden wir uns bei Ihnen melden. Wir freuen uns von Ihnen zu hören und wünschen Ihnen noch einen schönen Tag.

Welkom bij [VOICES]. Momenteel zijn onze kantoren gesloten. We zijn te bereiken van van maandag tot en met vrijdag van 9H30 tot 18H. Je kan ons ook een e-mail sturen naar [EMAIL]. Bedankt voor uw oproep.

Wilkommen bei [VOICES]. Wir sind zur Tisch von zwölf Uhr dreizig bis ein Uhr. Wenn Sie eine dringende Nachricht haben, bleiben Sie bitte in der Leitung.

Bienvenue aux établissements Dannemark. Nous sommes actuellement fermés. Nos établissements sont ouverts du lundi au vendredi de 8h00 à 12h00 et de 13h00 à 17h00 à l’exception du vendredi où nous fermons à 16h00. Pour tout renseignement, n’hésitez pas à consulter notre site web www.dannemark.com. En cas d’urgence, vous trouverez le numéro de garde dans la section « info et contact » de notre site internet.

Helaas kunnen we u momenteel niet snel te word te staan. Laat alstublieft een bericht achter na de toon, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

Bonjour, [VOICES] vous souhaite la bienvenue et vous remercie de bien vouloir patienter un instant.

Bonustips: Als je deze 5 stappen volgt, dan heb je een goeie telefooncentrale uitgebouwd!

1. Goeie geluidskwaliteit

Niets is vervelender dan slecht verstaanbare voice-prompts. Onduidelijkheid is bij communicatie altijd een slecht teken. Zorg voor heldere, vriendelijk ingesproken en ondubbelzinnige telefoonberichten.

2. Duidelijk schakelmenu

Het helpt als je een duidelijke structuur uitdenkt om je klanten door te schakelen. Bel ook eens zelf met je eigen bedrijf met een specifieke vraag in gedachten. Duurt het lang voordat je doorverbonden wordt? Heb je het gevoel dat je (letterlijk) aan het lijntje wordt gehouden? Of doe je enkele stappen teveel? Of is je vraag te specifiek en wil je gewoon meteen iemand spreken, maar kan dat niet? Proefondervindelijk kun je schaven aan je keuzemenu-teksten. Zorg in elk geval dat je bellers zich niet beginnen ergeren aan je keuzemenu. Dat moet je ten allen tijde voorkomen.

3. Herhaling

Denk er ook aan dat niet iedereen meteen zijn klantnummer bij de hand heeft. Of soms in een luidruchtige situatie is en uw boodschap niet gehoord heeft. Een herhaalfunctie neemt hier veel stress weg.

4. Wachtmuziek

Bovendien zorgt wachtmuziek ervoor dat de beller het wachten wat dragelijker vindt.

Jouw voicemail laten inspreken door een professionele stem?

Je hebt vast zelf al eens een bedrijf met een écht goede klantenservice gebeld? Je merkt het verschil meteen! Je eigen klanten verdienen dit ook. Dit zijn de antwoorden op de meestvoorkomende vragen.

Dit zeggen journalisten over onze professionele keuzemenu’s.

Voices.be bestaat sinds 2020, maar al meer dan duizend klanten hebben hun voicemail laten inspreken. En elke dag helpen we nieuwe bedrijven. Dat is ook enkele krantenjournalisten niet ontgaan. Heeft jouw keuzemenu ook nood aan een professionele upgrade?

“Het is vandaag nóg belangrijker dan ooit om helder en professioneel te blijven communiceren naar klanten, hoe moeilijk dat ook is. Dat kan per mail en op social media. Maar heel veel klanten grijpen nog sneller naar de telefoon..”

25 oktober, 2020 (artikel lezen)

“Ondernemers beseffen dat de ‘strijd om de consument’ vandaag meer dan ooit draait om klanttevredenheid en een perfecte gebruikerservaring.”

19 juli, 2021 (artikel lezen)

logo

“De Brusselse startup voices.be maakt professioneel telefonische antwoorden, ingesproken door de mooiste bekende stemmen van ons land.”

19 juli, 2021 (artikel lezen)

Professioneel je voicemail laten inspreken: dat is een verbetering voor élk keuzemenu, groot of klein.

Succcesvolle bedrijven doen ‘alles voor een glimlach’. Denk maar aan Coolblue, Bol.com of HEMA. Overschot van gelijk. Want frustratie bij je klanten kost tijd én geld. Bovendien is de kans groter dat je klant overstapt naar een concurrent.

Waarom ik het belangrijk vind om een professionele stem op je telefoon te hebben: Je wilt toch dat een (potentiële) klanten meteen een professionele indruk krijgt als ze jouw bedrijf bellen? Dat kan heel eenvoudig door via Voices.be een professionele voice over voor jouw Voicemailsysteem te kopen. Voor het geld hoef je het zeker niet te laten!
Chris S,
Nederland
Why I think you should have a professional voice on your phone: So that a company is perceived as professional, modern and authentic, three points are crucial: 1. Correct emphasis 2: a small smile in the right place and 3. a trusting voice that you like to listen to. That is why it is extremely important to take a professional Voice.
Sylvia,
Duitsland
Why I think you should have a professional voice on your phone: I take pride in being the professional voice of a company, it's after all the first impression you get!
Machteld,
Nederland
Het is fijn om bedrijven extra professionaliteit te kunnen aanbieden. Voices.be is een toegankelijke manier voor kleine KMO's om een professionele voice-over in te huren.
Laura,
België
Ik merk dat ik zelf kritischer wordt voor automatische antwoordapparaten, dat ik een duidelijke structuur en een goede stem verwacht. De website van Voices.be is superhandig en alles verloopt altijd vlot.
Korneel,
België
Voicemails inspreken voelt alsof je een levend visitekaartje aan het maken bent voor iemand. Niks vervelender dan een bericht te horen dat nauwelijks verstaanbaar, te snel of te verveeld is ingesproken. En waarbij je je als klant niet aangesproken of niet welkom voelt. Ik vind het een fijne gedachte dat mijn stem nu mensen verwelkomt.
Kirsten,
België

Over ons

Wij maken professionele telefoon-begroetingen.

Klantbeoordelingen

Davy Lannoo
Davy Lannoo
13:38 17 Jan 22
In letterlijk 1 uur was mijn bestelling al klaar. Wat een service!10 op 10
Jarne
Jarne
14:57 31 Dec 21
Top team, zéér snelle reactie.Wij hebben gevraagd om enkel berichten in te spreken voor onze telefooncentrale, de klank is 100% zuiver, en duidelijk verstaanbaar.Ook een zéér snelle & goede service.Zeker aan te raden, prijs kwaliteit TOP!
#James de BnB Butler
#James de BnB Butler
14:01 22 Dec 21
professioneel, snelle oplevering, top kwaliteit
Multiline Services
Multiline Services
13:16 22 Dec 21
zeer professionele service en klantvriendelijk
Tony Brugge
Tony Brugge
12:29 22 Dec 21
TOP Service.Dag na bestelling de perfecte files ontvangen.Zeer duidelijke site met groot aanbod van stemmen.Sterk aan te raden.
Annelore Verlinde
Annelore Verlinde
11:57 22 Dec 21
Snelle levering, professioneel!
Arjan de Jong
Arjan de Jong
07:41 21 Dec 21
Uitstekende kwaliteit en service.
Dave van Wijngaarden
Dave van Wijngaarden
07:42 15 Dec 21
Supersnelle service en slim meedenken over de teksten en aantal woorden. Fijn en snel contact per e-mail. Kwaliteit van de opnames is prima en voices is flexibel als er nog iets aangepast moet worden! Top!Trivision Automatisering & ICT Services
Alex Casteels
Alex Casteels
14:24 14 Dec 21
Leuke service en snelle levering. Professionele voice-over aan een correcte prijs. Bedankt hiervoor!
André van Offeren
André van Offeren
14:16 14 Dec 21
Snelle levering. Super kwaliteit! Nette afhandeling. Kortom, ik ben helemaal tevreden en kan Voices zeker aanbevelen!!!
Xavier Detaille
Xavier Detaille
13:26 09 Dec 21
Professioneel, bestand snel ontvangen, zeer goede customer service
Deutz Benelux
Deutz Benelux
08:54 02 Dec 21
Perfecte service en erg Klantvriendelijk!Binnen één dag meer dan 50 audio opnames in drie verschillende talen ontvangen. Petje af!
Bombaerts Fany
Bombaerts Fany
08:49 01 Dec 21
Très bonne expérience! Bonne communication, rapide et effice, je recommande les yeux fermés!
Mourade Djaouti
Mourade Djaouti
11:49 25 Nov 21
Stijn Derison
Stijn Derison
14:45 20 Nov 21
Vlot proces. Verlopen zoals afgesproken. Goede kwaliteit. Aanrader!
Jan Joostens
Jan Joostens
16:59 19 Nov 21
Zeer aangename ervaring om met deze professionele firma samen te werken. Snel, kwalitatief werk, correct en betaalbaar. Een aanrader!
Nora Haddouche
Nora Haddouche
10:27 19 Nov 21
Voices est une entreprise très à l'écoute de ses clients, et souple pour répondre à nos demandes. Je la conseille vivement !!
Manu Drieghe
Manu Drieghe
09:52 19 Nov 21
Benjamin Hertoghs
Benjamin Hertoghs
09:31 19 Nov 21
Ik zocht héél last minute iemand voor een voice over. Een mailtje naar Johfrah gestuurd en nog geen 2u later had ik alle files in m'n mail.Vlotste samenwerking tot op heden en zeer professionele opname.
Nadège Lemaire
Nadège Lemaire
11:39 18 Nov 21
Nous avons fait appel à une voix française sur Voices pour nos répondeurs et menus téléphoniques. Super, très rapide et qualitatif. Passer commande sur leur site est aussi très simple. Nous recommandons !
I H
I H
16:03 15 Oct 21
Equipe très professionnelle, à l'écoute et les délais de livraison sont extrêmement court. Je recommande vraiment
Bram Gooris
Bram Gooris
15:34 05 Oct 21
Professioneel, goed en zeer snel! Aanrader.
Mattias Rommens
Mattias Rommens
08:10 24 Sep 21
Uiterst snelle, professionele service.
Restaurant Colette
Restaurant Colette
12:29 07 Sep 21
Snelle service, goede communicatie!
DSM Keukens
DSM Keukens
14:28 06 Aug 21
Ik ben heel erg tevreden over de diensten die voices.be heeft geleverd voor DSM Keukens! We werden heel goed geholpen van begin tot eind. De service is echt top! Een echte aanrader! Groetjes, Celine - DSM keukens
Anastasos Patsiodimosi
Anastasos Patsiodimosi
12:10 23 Jul 21
Great Product and good support
Anne de boer
Anne de boer
06:26 21 Jul 21
Onlangs besloten om ons telefoon menu te updaten. Dit gedaan in samenwerking met voices.be wij kregen netjes een bedrag voor de opnames en binnen 3 dagen waren deze klaar. Na het ontvangen hebben wij gemaild omdat er een aanpassing gedaan moest worden. Dit was geen probleem en was binnen een dag geregeld. top service zal hier zeker weer heen gaan.
Kurt Van robays
Kurt Van robays
14:37 17 Jul 21
Staat nog maar 2 dagen op de telefooncentrale en nu reeds positieve reacties, moesten dit al lang laten doen is nu tenminste professioneel.Bedankt voor de snelle service.
Lenny Benaicha
Lenny Benaicha
10:22 16 Jul 21
Uitstekende service, snel geleverd.
Bart Dewulf
Bart Dewulf
15:52 12 Jul 21
Snel, duidelijk en heel professionele afhandeling
PCB Solutions
PCB Solutions
09:03 09 Jul 21
Amai wat een service! Zij hebben niet alleen een prima boodschap: ik had mij bovendien ook nog eens vergist in de inhoud en dat is in no time aangepast én afgeleverd! Kwaliteit én service: geen cliché maar een feit bij voices.be! Bedankt!! Jullie hebben mijn eigen firma hierdoor weer een level hoger getild!
Joren Normon
Joren Normon
13:07 29 Jun 21
Goeie service, had een foutje opgemerkt na het indienen van mijn teksten maar werd toch nog gecorrigeerd. Aanrader!
michiel dc
michiel dc
04:54 24 Jun 21
Zeer tevreden over het resultaat! Binnenkort heb ik nog een project en ga ik zeker terug aankloppen bij Voices.be
Tartiste BVBA
Tartiste BVBA
12:01 03 Jun 21
Snelle en correcte service! Bij een extra vraag ook onmiddellijk antwoord. Professioneel, net zoals ons antwoordapparaat nu ;)!
Patrick Breedveld
Patrick Breedveld
09:51 03 Jun 21
Goed geholpen tot alles naar tevredenheid was.
Steve Van den Broeck
Steve Van den Broeck
19:20 21 May 21
Vrijdagmorgen 3 teksten ingegeven via de website en vrijdagmiddag had ik de opnames al reeds beschikbaar.Zeer makkelijk platform, professioneel en snelle service!Indien ik 10 Sterren kon geven, kregen jullie die van mij!
Katy Joly
Katy Joly
11:37 12 May 21
Maandagnamiddag vraag voor inspreken 8 boodschappen gesteld en dinsdagnamiddag reeds ingesproken bestanden ontvangen. Super vlotte en goede service. Ook splitsing van een tweetalige boodschap in 2 afzonderlijke boodschappen werd supersnel uitgevoerd. Een heel tevreden klant dus.
eric van keimpema
eric van keimpema
17:32 30 Apr 21
Deze service is een top aanbeveling voor bedrijven die een “stem” zoeken om een telefooncentrale in te spreken of een voice mail. Erg snelle en vriendelijke met name pro/actieve houding.
Mickel Schepens
Mickel Schepens
10:23 15 Apr 21
Super vriendelijk, professioneel en correct bedrijf.Zeer snelle service, "u vraagt wij draaien" is hier zeker van toepassing.Vriendelijke groeten,Mickel Schepensceo iDriveU
Kevin Bauwens
Kevin Bauwens
12:53 11 Apr 21
Zeer vlotte communicatie, zeer snelle levering en supersnelle bijsturing. Ik ben bijzonder tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding en de snelheid. We LOVE voices.be !
Bruno Deneyer
Bruno Deneyer
11:40 02 Apr 21
Die spraakberichten die je vaak bij grotere bedrijven hoort komen altijd professioneel en sympathiek over, maar hoe begin je hieraan? Wel, via voices.be ging dit dus echt heel simpel en vlot. De teksten schrijf je volledig zelf, er is een uitgebreide keuze aan professionele stemmen en achtergrondmuziek. Amper 1 dag later stonden de audiofiles al klaar om te downloaden. Kwaliteit is subliem, en is het echt leuk als zo’n professionele stem de naam van je bedrijf uitspreekt. Persoonlijk vond ik dat de prijs heel goed meeviel, ik had dit toch wel duurder verwacht. Heel goede service na verkoop trouwens, er was nog een kleine wijziging aan de audiofile, en dit was geen enkel probleem. Topbedrijf met topservice, zeker aan te raden!
MUAB GROUP
MUAB GROUP
19:17 01 Apr 21
Fantastisch! Direct geholpen, top service !Zeker aan te raden.
GHP SALES SERVICES
GHP SALES SERVICES
13:29 27 Mar 21
Snel en professionele dienst!
Reno Postema
Reno Postema
14:29 01 Mar 21
Top service! Zeker een aanrader.
Theo van Gelooven
Theo van Gelooven
14:01 28 Feb 21
Via Fbook kwam ik met Voices in contact. Als tuinbedrijf ben ik niet goed bereikbaar en was mijn eigen voicemail niet echt professioneel. Mijn keuze voor de stem van Jofrah bleek een treffer. Ik bel soms gewoon naar mezelf :-)
Ronald
Ronald
11:18 19 Feb 21
Voices.be maakte het heel gemakkelijk om op professionele wijze je bedrijfsvoicemail te laten inspreken door topstemmen. Snel en betrouwbaar.
Rocky Bral
Rocky Bral
20:19 17 Feb 21
snelle afhandeling.
ze doen wat ze beloven
Jade Lhoir
Jade Lhoir
12:58 12 Feb 21
In no-time had ik al mijn telefoonboodschappen. Voices in 3 woorden omschrijven: Gebruiksvriendelijk, razendsnel en professioneel.
Teus De trapleuningspecialist
Teus De trapleuningspecialist
12:25 06 Feb 21
Support Benoit
Support Benoit
17:02 04 Feb 21
Top service! Vlotte website, snelle afhandeling & kwaliteit als resultaat.
Tim Keren
Tim Keren
14:41 04 Feb 21
Perfecte begeleiding van begin tot eind en met kwaliteit als resultaat
Bart Van Trimpont
Bart Van Trimpont
14:25 04 Feb 21
heel vlotte en snelle online service ! Wil je onze Voiceover horen bel dan naar NIlorn Belgium NV buiten de kantooruren :) dankjewel Johfrah!
De Limiet Airco
De Limiet Airco
14:23 04 Feb 21
Wij hadden een voicemail nodig, via de website konden wij heel makkelijk en snel een keuze maken. Super snel zaken doen! Binnen nog geen 24 uur hadden we onze voicemail al binnen. Top!
Yann De Moerloose
Yann De Moerloose
11:18 04 Feb 21
Uitstekende samenwerking, service en eindresultaat. Johfrah was zeer behulpzaam in het toewijzen van de gepaste stem voor mijn project. Een aanrader!
adec bouwchemie gietvloeren epoxyvloer
adec bouwchemie gietvloeren epoxyvloer
10:54 04 Feb 21
Aanrader, zeer tevreden, heel vriendelijk en snelle service!
Carolina Mout
Carolina Mout
17:58 03 Feb 21
Als professionele voice over is het is een plezier met Johfrah te werken. Hij reageert altijd meteen en houdt rekening met mijn evt op- en aanmerkingen. Hij is vriendelijk en -last but not least- betaalt ook vlot!
Jeroen De Wilde
Jeroen De Wilde
13:08 03 Feb 21
Marta Michna
Marta Michna
08:58 03 Feb 21
Bram Luyten
Bram Luyten
19:24 02 Feb 21
- Ruim aanbod aan professionele stemmen- Snelle en vlotte communicatie- Behulpzaam
Piet Heldenbergh
Piet Heldenbergh
08:10 02 Feb 21
Zeer aangename samenwerking! Professioneel, integer en vooral de warme stem van Johfrah is top! We durven zonder enige twijfel en aarzeling “voices” aanbevelen voor al jullie voice-over-uitdagingen.
Jasper Degryse
Jasper Degryse
21:51 01 Feb 21
Een vriendelijke, professionele man met een mooie stem die ook nog eens snel werkt? Die heb ik hier gevonden!
Nikolaas Dewilde
Nikolaas Dewilde
20:22 01 Feb 21
Mijn “stem” hebben ze!
Barbara Verhelst
Barbara Verhelst
19:44 01 Feb 21
Maarten Verhulst
Maarten Verhulst
18:30 01 Feb 21
Vriendelijke en snelle service. Johfrah hielp me met het uitkiezen van de juiste stem voor mijn project, een perfecte match.
Simon Smetryns
Simon Smetryns
18:21 01 Feb 21
Sjoerd Tanghe
Sjoerd Tanghe
18:18 01 Feb 21
Met veel overgave en passie gaat Johfrah te werk. Dat zorgt niet alleen voor een prima resultaat, maar ook voor een vlotte samenwerking.
Thomas Verbruggen
Thomas Verbruggen
18:15 01 Feb 21
Supergoeie service! Ruime keuze aan mooie, diverse stemmen.
Wietse Claes
Wietse Claes
18:10 01 Feb 21
Topservice, superkwaliteit en een fijne samenwerking. Een echte aanrader!
Tine Van Kerkhoven
Tine Van Kerkhoven
17:48 01 Feb 21
Erg fijn om met Johfrah van Voices.be te kunnen samenwerken. Een erg professionele én persoonlijke aanpak!
Kobe Goudeseune
Kobe Goudeseune
17:45 01 Feb 21
Geweldige stem en ongetwijfeld topservice
illias Teirlinck
illias Teirlinck
16:56 01 Feb 21
Jasper Heldenbergh
Jasper Heldenbergh
16:47 01 Feb 21
Voices.be heeft een heel ruim en divers aanbod aan kwalitatieve stemmen. De webshop is eenvoudig te gebruiken en werkt zeer vlot. Maar vooral de persoonlijke aanpak en de goede opvolging van Johfrah zorgen ervoor dat ik steeds opnieuw voor Voices.be kies. Goed bezig!
Aisha L
Aisha L
16:31 01 Feb 21
Korneel De Clercq
Korneel De Clercq
16:26 01 Feb 21
Johfrah is een professional, met een heldere communicatie en een stal aan goede stemmen.
Jeroen Heldenbergh
Jeroen Heldenbergh
16:23 01 Feb 21
Professionele aanpak en top-stemmen, zeker aan te raden!
xenia braem
xenia braem
16:22 01 Feb 21
Lena Van Reusel
Lena Van Reusel
16:21 01 Feb 21
Echt een aanrader, zeer klantgerichte service en alles snel in orde!
Petra VERMEULEN (Voice-over Talent)
Petra VERMEULEN (Voice-over Talent)
14:36 01 Feb 21
Je kunt maar één keer een goeie eerste indruk maken... Voices.be biedt een geweldig ruime keuze aan professionele stemmen en talen, met een snelle en efficiente aanpak van top-collega Johfrah. Warm aanbevolen!
Sylvia Frei
Sylvia Frei
14:40 28 Jan 21
Ich arbeite sehr gerne mit Johfrah von voices.be zusammen. Er arbeitet sehr professionell und zuverlässig. Außerdem ist er freundlich und hilfsbereit. Was will man mehr? Ich freue mich auf viele weitere Projekte mit Voices.be
Freya Schits
Freya Schits
09:19 28 Jan 21
Professional and fast service!
Gitta Van Reeth
Gitta Van Reeth
13:17 25 Jan 21
Een voicemail kleurt vaak het eerste contact tussen een bedrijf en zijn klanten. Een aantrekkelijke en professionele voicemail is dus een must voor een goede klantenbinding! Op voices.be kun je je voicemail heel eenvoudig bestellen, zelfs in meerdere talen. Kies de stem en het muziekje en hoppa! Johfrah zorgt voor een transparante communicatie en een vlotte afwerking. Jij tevreden, je klanten tevreden!
Veronique Janssens
Veronique Janssens
10:42 25 Jan 21
Julie Jeko
Julie Jeko
18:11 24 Jan 21
Patrick Cobbaert
Patrick Cobbaert
21:43 23 Jan 21
Professionele en prettige samenwerking.
Hannelore Van Hove
Hannelore Van Hove
17:00 23 Jan 21
Johfrah is een cadeautje om mee samen te werken. Super snelle en efficiënte communicator en een warme mens.
Tom de Munck
Tom de Munck
09:04 23 Jan 21
Heel fijne website om mee samen te werken.
Sophie Hoeberechts zum Vorde Sive Vording
Sophie Hoeberechts zum Vorde Sive Vording
08:15 23 Jan 21
Fast and Friendly!
Jakob Krabbé
Jakob Krabbé
06:03 23 Jan 21
Gewoon Top! Johfrah is een zeer kundige en aardige vent. Hij zorgt ervoor dat je voice-over professioneel wordt ingesproken en spoedig wordt aangeleverd! Zeer warm aanbevolen!
Sean Gray
Sean Gray
00:09 23 Jan 21
Working with Johfrah has always been a pleasure! Highly recommended.
Berdien Schepers
Berdien Schepers
22:34 22 Jan 21
Ik heb al enkele keren met Johfray samengewerkt. Hij is niet alleen efficiënt en professioneel, maar ook authentiek. Hij is oprecht, flexibel en open en houdt altijd zijn belofte. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik iedere keer met vertrouwen en plezier met hem samenwerk.
Catrysse Charline
Catrysse Charline
22:23 22 Jan 21
Een professionele stem die jouw bellers vriendelijk begroet en informeert? Die kan je vinden bij voices.be! Voor elk wat wils tussen alle verschillende kleuren van stemmen ... je wordt vriendelijk geholpen en het eindresultaat wordt vlot geleverd. Voor elk bedrijf groot of klein, een absolute aanrader.
Bart Kooiman
Bart Kooiman
21:04 22 Jan 21
Professionele voicemail services. Supersnel, geweldige stemmen en gewoon heel erg prettig in de communicatie.
Kaja Sesterhenn
Kaja Sesterhenn
19:39 22 Jan 21
Friendly and nice to work with. Keep up the good work! cheers Kaja
Machteld van der Gaag
Machteld van der Gaag
19:37 22 Jan 21
Een professionele stem je telefoonsysteem laten inspreken is geen overbodige luxe, het is een goede investering. De eerste stem die een beller hoort is je visitekaartje, bij voice.be heb je ruime keuze in stemmen én talen! One stop shop om makkelijk en snel je telefoonsysteem professioneel te laten inspreken! (en er werken alleen maar aardige mensen!)
Ilari Hoevenaars
Ilari Hoevenaars
19:13 22 Jan 21
I know Johfrah as a fantastic colleague - helpful and truly professional.He is also a client of mine - who is appreciating high standard, top quality voice-overs.His inviting and easy-to-use website voices.be offers a variety of voices in several languages.And all these cool voices are available for really friendly budgets. Go for it!
Bart Nelissen
Bart Nelissen
18:51 22 Jan 21
Als producent van AV-programma's werk ik graag met Voices.be. Fijn is dat veel zaken snel online kunnen maar er is ook ruimte voor direct persoonlijk contact. Voor mij een aanwinst in Voiceover-land.
Youri Uitterdijk
Youri Uitterdijk
18:40 22 Jan 21
Het is altijd heel erg prettig om Johfrah samen te werken! Super vriendelijk, snel en professioneel.
Klaas G.
Klaas G.
18:31 22 Jan 21
Faida lovero
Faida lovero
18:27 22 Jan 21
Un très grand professionnalisme et une efficacité à toute épreuve, c'est un vrai plaisir de travailler avec vous !
Toos Smet
Toos Smet
18:27 22 Jan 21
José van Merkestijn
José van Merkestijn
17:26 22 Jan 21
Zeer tevreden over de snelle, vriendelijke en kundige service. Dezelfde dag hadden we de voicemail al in huis (veel dank ook aan Petra). Gemakkelijk bestelproces. Echt een aanrader!
Miranda Rossewij
Miranda Rossewij
11:16 22 Jan 21
Professioneel, vriendelijk, denken mee. Ook aanpassingen worden snel en accuraat en onder service gedaan.
Rinata Sizova
Rinata Sizova
16:37 12 Sep 20
Ze bezorgen super snel enkele varianten van voice overs helemaal gratis. Dus je kan makkelijk iets kiezen wat bij merk past! Aanrader!
Jurgen Roels
Jurgen Roels
06:34 17 May 20
Zeer snelle service en uiterst professionele aanpak! Het resultaat mag er zijn, wij komen hier zeker terug.
Elsie Lampers
Elsie Lampers
08:22 09 May 20
Snelle en vriendelijke service. Het resultaat was meer dan in orde!
Jenne Claessens
Jenne Claessens
15:45 07 May 20
Het was de eerste maal dat we Voices leerde kennen en het was meteen een superaangename samenwerking. Door de website werd gemeld dat we de bestanden 3 dagen later zouden krijgen maar dat het wel sneller kon zijn. Zo snel hadden we het eigenlijk niet verwacht, 3u later hadden we 6 bestanden met de geweldige stem van Kristien.
We zijn dus uiterst tevreden en we gaan nog veel met Voices samenwerken.
Raf Schippers
Raf Schippers
15:11 07 May 20
De snelste en meest professionele service die ik ooit zag. Super sympathiek, communicatief en een radiostem waarop ik jaloers ben :-).
Bedankt voor alles.
Pieter-Jan Ghn
Pieter-Jan Ghn
09:51 01 May 20
Ik ben heel tevreden over onze
samenwerking met Voices! Met Voices samenwerken betekent: een hele goede service, een snelle opvolging en een uitstekend resultaat. ☺️👍🏼
Next Reviews
js_loader

Wilt u onze voorbeeldteksten eenvoudig downloaden?

Ons praktisch e-book bevat de meestgebruikte telefoonboodschappen, inclusief tips voor een klantvriendelijkere telefooncentrale.

Download
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Beluister onze stemmen

Maak kennis met enkele van onze prachtige radiostemmen.

Maak kennis met Christina.

Canvas Radio 1 Hema

Wie ben je?

Hey, ik ben Christina. Woorden zijn zo’n beetje mijn hele wereld. Ik schrijf ze, ik lees ze, ik luister ze, ik vang ze op en vertel ze door, ik spreek ze. Dat ik betekenis, emotie, draagkracht mag toevoegen aan jouw woorden door ze tot leven te brengen met mijn stem, daar word ik als voice-over blij van, intussen al ruim 20 jaar. E-learnings, bedrijfsvideo’s, commercials en telefoonboodschappen, dat je hoort en voelt dat er een mens schuilt achter de informatie, de opleiding of het product, dat is de kracht van een goeie voice-over. Mijn opnamestudio staat sinds mei 2021 in het kleine Spaanse dorpje Los Romanes, aan het meer van Viñuela, tussen de steden Málaga en Granada. Het is spannend en ook wel een beetje beangstigend, want alles is nieuw en onbekend. In het dorp spreekt niemand een woord Engels, waardoor ik intussen Spaans aan mijn talenpakketje kan toevoegen. Elk nadeel heb zijn voordeel. :-) Maar het zijn goeie kriebels. Het is een avontuur dat zich niet langer liet wegwuiven. De tijd en ik, we waren er rijp voor.

Waarom vind je een professionele voicemail belangrijk?

Met veel plezier en betrokkenheid leen ik mijn stem aan jouw voicemail of IVR systeem, het auditieve visitekaartje van je dienst, product of bedrijf. Een geschikte en professionele stem die welkom heet, die gidst, informeert en vertrouwen wekt is een ontzettend waardevolle eerste indruk! Zo krijgen je klanten en gasten niet zomaar een stem aan de lijn, maar een mens van vlees en bloed.

Maak kennis met Johfrah.

Telenet Trivago Tesla

Wie ben je?

Mijn stem klinkt diep en straalt enerzijds vertrouwen en rust uit. Perfect voor explainers en corporate films. Maar ik kan ook energiek en dynamisch klinken. Van naturel tot over the top. Ideaal voor commercials (web, radio of tv) die eruit moeten springen. En alles daartussenin vind ik ook leuk.

Waarom vind je een professionele voicemail belangrijk?

Ik word zelf klant als ik 'de klik voel'. Met een warm en professioneel welkom zorg je als bedrijf meteen dat je klanten zich goed onthaald voelen. Daarom vind ik het fijn mijn stem te lenen aan bedrijven en zo hun eerste indruk onvergetelijk te maken.

Maak kennis met Kirsten.

Studio Brussel MIVB

Wie ben je?

Kirsten heeft een prachtige, zachte stem. Bedrijven kiezen voor haar omdat ze vertrouwen en rust uitstraalt. Bovendien wordt ze ook vaak gekozen vanwege haar tweetaligheid.

Waarom vind je een professionele voicemail belangrijk?

Voicemails inspreken voelt alsof je een levend visitekaartje aan het maken bent voor iemand. Niks vervelender dan een bericht te horen dat nauwelijks verstaanbaar, te snel of te verveeld is ingesproken. En waarbij je je als klant niet aangesproken of niet welkom voelt. Ik vind het een fijne gedachte dat mijn stem nu mensen verwelkomt.

Meer waardevolle artikelen.

Elke week posten we interessante inzichten. We helpen u graag om uw klanttevredenheid te verhogen.

SLV Belgium – een innovatieve lichtfabrikant is blij met hun keuze voor een professionele voicemail. “Ik herinner me nog dat ik ‘s avonds anderhalf uur moest wachten tot het stopte met regenen voordat ik een geluidsopname kon maken… Dit is nu gelukkig voorbij!”
Als je klanten wil verliezen, dan zijn dit de 7 manieren om het te doen. Nee, serieus. Trap je in één van deze valkuilen? Dan kan het zijn dat jouw klanten je helemaal niet gaan vertrouwen.
Een kwalitatieve klantenservice opzetten is geen raketwetenschap. Wij zetten je alvast goed op weg en geven je onmiddellijk toepasbare best practices mee.
Wilt u uw voicemail laten inspreken door een Duitse stem? Beluister hier de stemmen die dit binnen de werkdag kunnen inspreken.
Wilt u uw voicemail laten inspreken door een Franse stem? Beluister hier de stemmen die dit binnen de werkdag kunnen inspreken.
Dit bedrijf heeft de oplossing voor de ellenlange en vervelende wachtmuziek en voorkomt boetes!

Veelgestelde vragen over ons concept.

Denkt u eraan om uw voicemail of telefooncentrale te laten inspreken, maar heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Profiteer nu van -10% korting. 

U bent al eventjes bij ons, dus misschien denkt u aan het plaatsen van een eerste bestelling? Fijn! Dat willen wij graag belonen.

Uw naam

Zo werkt het: u maakt een unieke kortingscode aan op basis van uw e-mailadres. Dit aanbod is enkel geldig voor nieuwe klanten, bij een bestelling vanaf €200.

Wilt u onze voorbeeldteksten eenvoudig downloaden?

Ons praktisch e-book bevat de meestgebruikte telefoonboodschappen, inclusief tips voor een klantvriendelijkere telefooncentrale.

Voicemail laten inspreken door een professionele telefoon voice over
Download
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij respecteren uw privacy.

Kies uw taal.

In welke taal wenst u onze website te bezoeken?